Volkswagen Golf çevreci motorla geliyor

Volkswagen Golf çevreci motorla

Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak 2021 Volkswagen Golf çevreci motorla geliyor. ‘Twin-dosing’ adı verilen yeni bir sistem kullanan bu motorun son derece çevre dostu olduğunu söylemek mümkün.

Bu aracın GTD adı verilen dizel versiyonu, özellikle Avrupa dışında benzinli GTI versiyonundan çok daha az popüler olsa da bu versiyon, en az benzinli versiyon kadar köklü bir geçmişten geliyor. Orijinal GTI 1975’te piyasaya sürülürken dizel versiyon ise yalnızca 7 yıl sonra 1982 Golf GTD olarak piyasaya sürüldü.

Volkswagen Golf çevreci motorla beğeni kazanacak

Bildiğiniz gibi Alman şirketin geçtiğimiz yıllarda yaşadığı emisyon skandalı yüzünden Golf GTD’nin yeni versiyonunun gelmeyeceği düşünülüyordu ancak gelen son haberlere göre yeni nesil Mk8, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda görünecek.

Volkswagen Golf çevreci motorla geliyor

Yeni modelin bugüne kadarki en çevreci turbo dizel (TDI) motorla geleceğini söyleyen Volkswagen, bununla birlikte yeni Golf GTD’nin de dünyadaki en çevreci motorlardan birisine sahip olacağını belirtiyor. Bu açıklamalara bakılırsa otomobil devi, geçtiğimiz yıllarda yaşadığı emisyon skandalıyla tekrardan gündeme gelmemek istiyordu. İddialı olan Volkswagen, tüm bu sözlerini büyük ihtimalle en yeni 2.0 TDI motoruna güvenerek söylüyor.

Şirketin yeni aracında ne kadar güç sağlayacağını söylemese de aracın 197 beygir gücünde olacağı ifade ediliyor. Eğer bu sayı doğruysa yeni araç, eski modele kıyasla 16 beygir gücünde olacak.

GM elektrikli araç fabrikası açıyor