Volkswagen, 2019 model Touareg modelini ortaya çıkardı

vw touraeg

Alman otomotiv devi Volkswagen, 2019 model Touareg modelini gün yüzüne çıkardı. Yeni model daha hafif, teknolojik ve oldukça büyük olarak karşımızda olacak.

Belirli süre önce teaser görselleriyle takipçilerini heycana sokan otomotiv devi Volkswagen, 2019 model Touareg modelini gün yüzüne çıkardı. Yeni model çok daha hafif ama büyük yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Volkswagen’in oldukça önem verdiği modellerden biri haline gelen Touareg’in yeni nesli, 4877 mm uzunluğuyla selefinden 77 mm daha uzun bir yapıdayken, 1984 mm de genişlik ile geliyor. Modelin yüksekliği ise 1702 mm ile 7 mm daha alçak yapında oluşmuş durumda. Otomobil yeni platformu ile desteklenerek 106 kg daha hafif bir hale gelmiş durumda.

İç mekan dikkatleri üzerine çekiyor

Bu yeni modelin en çok dikkat çeken özelliklerinden birtanesi de iç mekan tasarımı olarak karşımıza çıkıyor. VW’nin “Innovision Cockpit” adını verdiği yeni kokpit konsepti ile donanmış olan model 15 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ve 12 inçlik dijital gösterge paneli ile kullanıcısına bilgi verebiliyor.

5 farklı sürüş modu üzerinde yükselecek olan model, benzinli ve dizel motorların dışında plug-in hibrit versiyonlarıyla da kullanıcıların karşısında olacak. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman tüm motor seçeneklerine dahil bir şekilde karşımızda olacak.

Model giriş seviyesi versiyonunda 3,0 lt’lik 340 HP güç üreten V6 benzinli motorla satışa sunulurken, Dizel bölümünde ise 3,0 lt’lik V6 motorun 231 HP ve 286 HP olmak üzere iki farklı seçenek ile geliyor. En üst düzey versiyon ise 4,0 lt’lik V8 motor yapısından meydana geliyor. Bunların yanında 367 HP güç üreten plug-in hibrit bir motorda bulunacak. Bu model elektrikli motoruyla 58 km yol yapabilme yeteneğine sahip olacak.

Fiyatı belli olmayan modeller yaz aylarında Avrupa’da satışta olacak.

Fiat 500C Collezione Mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulacak