Volkswagen, sekizinci nesil Golf üretimini onayladı!

Sekizinci nesil Volkswagen Golf üretimi onaylandı

Alman otomotiv devi Volkswagen‘in amiral gemisi olan ve tüm dünyada satış rekorları kıran Golf sekizinci nesil modeli ile Haziran 2019’da üretime girecek. Volkswagen toplamda 1.6 milyar Sterlin yatırım yaptığı Golf modeli için üretim tarihini resmi olarak teyit etti. Wolfburg fabrikasında üretime girmesi planlanan sekizinci nesil Golf için bir dizi yeni teknoloji sözü verildi.

Volkswagen, sekizinci nesil Golf için kapsamlı otonom sürüş özellikleri ve gelişmiş yazılım sistemleri ile son derece güvenli olan dijital kokpit konsepti vadediyor.

Sekizinci nesil Golf, MQB platformu üzerinde inşa edilirken hibrid teknolojisi ve devrim niteliğindeki kabin tasarımı ile, 43 yıllık serinin en büyük değişimini yaşayacak. Bu molde ile ilk defa kullanılacak olan hafif voltajlı hibrid sistemleri gelecek nesil Golf serisinde önemli bir rol oynayacak. Güncellenmiş MQB şasisi dışında Golf’ün yapı ve tasarımında önemli bir değişiklik olamayacak. Bununla birlikte arka tarafta yer alan Golf yazısının VW rozetinin altına yerleştirilmesi ilk dikkat çeken noktalardan biri. Bu değişiklik ilk kez Arteon modelinde yapılmıştı.

Sekizinci nesil Volkswagen Golf üretimi onaylandı! 2

Volkswagen emisyon skandalı ve dizel teknolojisinin artan maliyetleri sebebiyle, hibrid teknolojisine sahip ve dizeller ile benzer verimlilikte olan daha çevreci alternatifler sunmaya kararlı. Golf GTI ve R modellerinin yanı sıra hibrid teknolojisine sahip GTE modeli de ürün yelpazesinde yerini alacak.

VW yönetim kurulu başkanı Hebert Diess yaptığı açıklamada “Sekizinci nesil Golf, gelecek nesilde bizim çekirdek ürünümüz olacak. Gelecek elektrikli otomobillerden yana, bizde buna inanıyoruz. Yeni nesil Golf üzerinde sıkı çalıştığımız çok yönlü bir otomobil. 2025 yılına kadar piyasaya sürmeyi planladığımız en az beş yeni hibrid model var. Ancak Golf markanın amiral gemisi olmayı sürdürecek” dedi.

McLaren Senna için ilk video yayınlandı!