Volkswagen XL ve Yeni Passat Zirveyi Ele Geçirecek!

vw1 XL1

Volkswagen, Ekim’de kapılarını açan Paris Motor Show’da dört yeni modelinin ilk gösterimini yaptı. Yeni  Passat’ın hibrid versiyonu Passat GTE, yeni sportif Polo GTI, verimlilik ve aerodinamik açıdan sürüş sistemine vurgu yapan konsept modeli XL Sport, ayırt edici bir off-road görünüme sahip Golf Alltrack.

Volkswagen’in Paris Motor Show’da sergilediği modellerin başında, amiral gemisi Passat’ın yenilenmiş hali geliyor. Aktif Bilgi Ekranı, tablet bilgisayarların adapte edilebildiği arka koltuk eğlence sistemi, yaya izleme özelliğine de sahip Acil Frenleme sisteminin yanı sıra, dünyada ilk kez kullanılan üç yeni; acil durumlarda aracı durduran Emergency Assist, römork veya karavanlı sürüşlerde manevralara yardımcı Trailer Assist ile güzergahtaki trafik yoğunluğunu haber veren Traffic Jam Assist de Yeni Passat’ta sunulan yardımcı destek sistemler.

Volkswagen, Paris Otomobil Fuarı’nda Yeni Passat, Golf Alltrack ve Polo GTI modellerinin yanı sıra XL Sport konseptini de sergiliyor.

vw1 XL1

Yeni Passat, 120 PS ile 280 PS arasında değişen 10 farklı TDI ve TSI motorla sunuluyor. Tümüyle yenilenen ve Euro 6 emisyon standartlarına sahip motorlarda yakıt tüketimi ve CO2 salımı yüzde 20 oranında azaltılmış. Tüm versiyonlar start-stop sistemi ve fren enerji geri kazanım sistemi ile donatılmış. Volkswagen’in Paris’te ilk kez sunduğu modellerden bir diğeri de Passat GTE: 115 PS güç üreten, Plug-in hibrid bir lityum-iyon bataryanın beslediği elektrik motoru ile 156 PS’lik 1.4-litrelik TSI motorun birleşimiyle 218 PS’lik bir karma güce sahip Passat GTE, 1000 km’nin üzerinde bir sürüş menzili sağlıyor.

Volkswagen, XL1 modelini baz alarak geliştirdiği ve 270 km/s hıza ve 200 PS’lik güce sahip konsept model XL Sport’u da tanıttı. Dünyanın en güçlü iki silindirli motosiklet motoru Ducati 1199 Superleggera’nın V2 motorunun kullanıldığı XL Sport, 7 ileri DSG şanzıman yer alıyor.

BMW X1 Pazarın Lideri Olmaya Geliyor