Volkswagen elektrikli otomobil hedefini 2 yıl geriye aldı

Volkswagen elektrikli otomobil

Büyük bir iddiaya sahip olan Volkswagen elektrikli otomobil hedefleri, normal şartlarda 5 yıl içerisinde gerçekleşecekti. Şirket tarafından yapılan açıklamada 5 yıl içerisinde 1 milyon adet elektrikli araç üretileceği söyleniyordu. Rekabet nedeniyle bu tarih geriye çekildi. İşte Volkswagen ile ilgili önemli haberimizin detayları.

Elektrikli otomobillerin geleceğin teknolojisi olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok. Türkiye gibi ülkeler de dahil olmak üzere neredeyse herkes elektrikli araç üretmek için yarışa girdi. Bunda en büyük katkılardan birisi de, hiç şüphesiz Tesla şirketine ait. Ancak Volkswagen de piyasada önemli bir yer edinmeye çalışıyor.

Volkswagen elektrikli otomobil hedefi rekabete uyumlu hale getirildi

Volkswagen; 2018 yılında 50 bin, 2019 yılında 70 bin adet elektrikli otomobil üretimi gerçekleştirdi. Şirketin iddiasına göre 2023 yılına kadar toplam 1 milyon elektrikli araç üretilmiş olacak.

Volkswagen elektrikli otomobil uretimi

Kuruluş bundan kısa bir süre önce hedefini 2025 olarak belirlemişti. Ancak Tesla ve BMW gibi güçlü rakiplerin sektörde zor işleri başarması tedirginlik yarattı. Almanya’da yer alan Zwickau ve Emden’de yer alan fabrikalarda yapmayı planladığı elektrikli araçlar muhtemelen burada yeterli sayıda üretilemeyecek.

Şirket şu anda çeşitli alternatif fabrikalar arayışında. Özellikle Doğu Avrupa ve Türkiye gibi ülkelerde kuruluş yeni fabrikalar açmayı düşünüyor. Bu fabrikaların, 1 milyon adet üretim hedefine ulaşmak için önemli bir etken olduğu söyleniyor. Peki sizce Volkswagen gerçekten de bu hedefine 2023 yılında ulaşabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

İşte yeni Volkswagen Golf 8!