Volkswagen 700 bin aracı geri çağırabilir!

Volkswagen

Alman otomotiv devi Volkswagen, olası bir aydınlatma sorunu nedeniyle dünya çapında yaklaşık 700 bin Volkswagen Tiguan SUV ve Touran otomobili geri çağırabilir. İşte detaylar.

Alman haftalık ticaret dergisi Kfz-betrieb’in Pazartesi günü yaptığı habere göre Alman otomotiv devi Volkswagen yüz binlerce aracı geri çağırma tehlikesi ile karşı karşıya. Dünya çapında toplamda 700 bin Tiguan ve Touran modelini etkileyebilecek olan hatanın aracın aydınlatma sisteminde yer aldığı biliniyor. Araçların panoromik tavanlarında yer alan LED ışık modüllerinin kısa devre sonucu ısınmaya yol açabileceği ve hatta yangına sebebiyet verebileceği açıklandı.

Volkswagen Almanya’da toplamda 52.500 Tiguan ve Touran modelini acilen geri çağırdı

Hatadan etkilenen araçlar, 5 Temmuz 2018 tarihine kadar üretilen mevcut model neslinden. Aydınlatma sistemlerindeki olası bir kısa devre araç içinde ısı ve kokuya neden olabilir. Aracın cam olan panoromik tavanına zarar verebilir hatta büyük bir yangına yol açabilir.

Alman üretici şu anda bir çözüm üzerinde çalışıyor. Ayrıca araç sahiplerine araçlarını servislere getirinceye dek kullanmaya devam edebileceklerini söyleyen şirket sözcüsü acil bir durumda en yakın VW servisine gelmelerini tavsiye etti.

Ford tam 190 bin aracı geri çağırdı!

Volkswagen