Volkan Patlaması Uyarısına Rağmen Otelinden Ayrılmadı!

Volkan Patlaması Uyarısına Rağmen Otelinden Ayrılmadı!

Geçtiğimiz günlerde farklı ülkelerde volkan faaliyetleri gündeme gelmişti. Bunlardan biri daha gerçekleşti ancak uyarılara rağmen bazı insanlar bulundukları yerden ayrılmadı. İşte tüm detaylar.

Diğer insanlar bulundukları bölgeden kaçarken, bir adam volkanik bir patlama karşısında bile polisin tahliye emrine uymayı reddetti. Ólaf Benedikt Arnberg Þórðarson (72), 1968’den bu yana İzlanda’nın sakin balıkçı limanı Grindavik’te yaşıyor. Bölgenin yüzlerce sarsıntıyla sarsılmasının ardından Kasım ayında tüm kasabanın tahliye edilmesi emredildi. Eski deniz kaptanı ve eşi, turistik amaçla işlettikleri Hotel Grindavik’i ve Brúin restoranını yenilemek amacıyla takip eden haftalarda geceyi hotellerinde geçirmeye başladılar. Ancak 18 Aralık Pazartesi günü volkanın nihayet patlamasından yalnızca birkaç saat önce iki kadın polis Bay Þórðarson’u fark etti ve kasabayı terk etmemesi halinde ona tutuklama emri çıkaracaklarını belirtti. Bay Þórðarson ise verdiği ifadede “Onlara hiçbir yere gitmeyeceğimi söyledim” dedi. “Kibardılar ama daha da sinirlenmeye başladılar” ifadelerini kullandı.

Volkan Patlaması Uyarısına Rağmen Otelinden Ayrılmadı!

Otel sahibi, polisin tahliye kararına uymadığı takdirde diğer yerel halkın Grindavik’e dönmesinin yasaklanacağını söylediğini iddia ediyor. Yine de bulunduğu yerden inatla ayrılmayan adam sosyal medyada gündem oldu. Bay Þórðarson şanslıydı çünkü o gece yaklaşık 1.200 santigrat derece sıcaklıktaki lav, yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki bir çatlaktan dökülmeye başladı, böylece ciddi bir patlama meydana gelmedi. Ancak bölgedeki tehlike devam ediyor denebilir.

Squid Game: The Trials ile interaktif eğlenceyi yeniden tanımlıyor