iPhone 7’nin hoparlörüne kaçan su nasıl tahliye edilir?

iphone 7 su

Kabul ediyoruz başlık oldukça ilgin. Ancak bu sorunun cevabı da bir o kadar ilginç. iPhone 7’nin hoparlörüne kaçan suyu temizleyen bir uygulama var!

Apple bu yıl duyurduğu iPhone ve Apple Watch modellerinde suya dayanıklılık iddiası taşıyor. Cihazlarda yer alan IP67 sertifikası sayesinde cihazlarda suyun altında da belli bir seviyeye kadar çalışıyor. Hatta Apple Watch, hoparlör kısmına giren suyu tahliye edecek özel bir hoparlör tasarımına bile sahip. Ancak aynı şey iPhone 7 için geçerli değil.

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri, IP67 sertifikası ile suya karşı koyabiliyor. Ancak hoparlör kısmının içinde su kalabiliyor. İçeride olan bu su, telefona zarar vermiyor ve tam anlamıyla cihazın içine sızamıyor. Ancak telefonun ses performansını düşürüyor, boğuk bir ses kalitesine sebep oluyor.

Bu sorunu yaşayan ve çözüm arayan bir Reddit kullanıcısının ilginç bir çözümü var. Suyu, yine hoparlörün kendisini kullanarak tahliye edebiliyor. Aslında bu çözüm, Apple Watch 2 de zaten kullanılıyor. Eğer Apple Watch 2’nin hoparlörüne su kaçarsa, oradaki bir sensör bunu algılıyor ve içerideki suyu dışarı atmak için cihaz özel bir ses tonu çalmaya başlıyor. Bu ses tonu, içerideki suyun dışarı atılmasını sağlıyor.

Reddit kullanıcısı da bunu taklit etmeyi başarmış. App Store’da bulunan ücretsiz bir ses uygulaması sayesinde, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin hoparlörüne kaçan suyun temizlenmesi mümkün. Bunun için uygulamayı indirdikten sonra ses frekansını 165 Hz’e ayarlamak gerekiyor. Bunu yapan kullanıcı, ses tonunu çalmaya başladıktan sonra, cihazın hoparlöründen baloncuklar çıktığını iddia ediyor.

Eğer siz de bu sorunu yaşıyorsanız buradaki bağlantıdan Sonic isimli uygulamayı indirebilir ve iPhone 7’nizin hoparlöründeki suyu temizleyebilirsiniz.

Android için en iyi ekran görüntüsü kaydetme uygulamaları!


Yorumlar kapatıldı.