Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 Yasağına Karşı Çıktı

Apple Watch Yasağı Şimdilik Duraklatıldı

Apple son dönemlerde bir çok dava ve itiraz sürecinden geçti ve şimdi bunlara bir yenisi eklenebilir. İşte tüm detaylar.

Mahkeme kayıtlarına göre Apple, Apple Watch Series 9 ve Ultra 2’nin ABD’deki satışlarına yönelik yasağın kaldırılması amacıyla Uluslararası Ticaret Komisyonu’na (ITC) itirazda bulundu. Şirket ayrıca, her iki akıllı saat modelinin önerilen yeniden tasarımlarına ilişkin bir karara varılıncaya kadar yasağın acilen ertelenmesini talep ediyor. Teknoloji devi geçtiğimiz günlerde Reuters’e konuştu ve akıllı saatleri ABD mağaza raflarına “geri koymak için tüm hamleleri aldığını” söyledi. İtiraz bunun sadece bir kısmı. Şirketin çabaları ile konu Biden’ın önüne bile gitti. Yasak bugün resmen yürürlüğe girdi, ancak Apple geçen hafta akıllı saatlerini dijital ve fiziksel mağazalarından çekmeye başladı.

Apple, iMessage Ayarlarını Değiştirdi

Bugünkü başvuruda şirket, yasağın devam etmesi halinde “telafi edilemez zarara uğrayacağını” iddia etti. ABD Gümrük ve Sınır Korumasının Hariç Tutma Kararı Uygulama Şubesinin, şirketin akıllı saatlerin yeniden tasarlanan versiyonları hakkında 13 Ocak’ta bir karar vermesi planlanıyor.

Her şey ITC’nin Apple’ın Masimo adlı bir sağlık teknolojisi firmasının patentli kan oksijen doygunluğu izleme teknolojisini ihlal ettiğine karar vermesiyle başladı. Bu da şirketin yasağın yürürlüğe girmesinden önce bir yazılım düzeltmesi yayınlamak için çabalamasına yol açtı. Ancak ITC ve Masimo, bunun gerçek sensörle ilgili bir donanım sorunu olduğu ve dolayısıyla yazılım düzeltmelerinin işe yaramayacağı konusunda hemfikirdi. Bu nedenle şirket, iki akıllı saat modelinin sensörlerini yeniden tasarlamakla meşgul. Watch SE’de kanda oksijen sensörü bulunmadığından yasaktan etkilenmeyecek.

Squid Game: The Trials ile interaktif eğlenceyi yeniden tanımlıyor