vivo X90 serisinin teknik özellikleri netlik kazandı

vivo x90

vivo, 22 Kasım’da resmi olarak tanıtacağı vivo X90 serisinin teknik özellikleri hakkında merak edilen detayları şimdiden açıkladı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak vivo Y serisine yeni bir model ekleyen Çinli telefon üreticisi, bu kez de vivo X serisinin yeni modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi vivo, X serisinin yeni üyeleri vivo X90 ve X90 Pro’yu 22 Kasım’da düzenleyeceği etkinlikte resmi olarak tanıtacak. Biz bu telefonların çıkışı için beklerken, vivo, son günlerde pek çok sızıntıya konu alan bu telefonların teknik özellikleri hakkında önemli detaylar paylaştı.

vivo X90 serisinde standart model, Pro ve Pro+ olmak üzere üç farklı model bulunacak. Hatırlarsanız daha önce gelen bilgilerde Pro+ modelinin Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağı, standart modelin ise MediaTek’in Dimensity 9200 yonga setini kullanacağı söyleniyordu. vivo tarafından bugün yapılan açıklama bu bilgilerin doğru olduğunu gösterdi. Çünkü vivo, standart modelin Dimensity 9200 yonga setinden güç alacağını resmi olarak açıkladı.

vivo X90 2

Öte yandan vivo, X90 serisindeki telefonların Sony’nin 50 megapiksellik IMX758 kamerasını kullanacağını da doğruladı. Ayrıca vivo tarafından paylaşılan tanıtım görselleri, telefonun arka yüzünde dört kamera olacağını da doğruladı. Bu dört kameradan sağ üsttekinin periskop lensi olduğu tahmin ediliyor.

Birkaç gün önce Geekbench performans testinde karşımıza çıkan, vivo X90, Geekbench performans testinden aldığı puanlarla oldukça iddialı olduğunu gösteriyor. Telefon tek çekirdekli testten 1353 puan, çok çekirdekli testten ise 4055 puan aldı. Bu puanlar en son çıkan Snapdragon 8 Gen 2 yonga setli telefonlar kadar yüksek olmasa da onların hemen altında olmasıyla beklentilerin üstünde seyrediyor. Görünüşe bakılırsa daha düşük maliyetli Dimensity 9200 de oldukça iyi bir performans sunacak.

WhatsApp artık birden fazla telefonda kullanılabilecek