vivo X90 performans testinde görüldü

vivo x90

22 Kasım’da resmi olarak tanıtılacak ve kısa süre sonra da piyasaya sürülecek olan vivo X90, Geekbench performans testinde görüldü.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son olarak vivo Y serisine yeni bir model ekleyen Çinli telefon üreticisi, bu kez de vivo X serisinin yeni modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi vivo, X serisinin yeni üyeleri vivo X90 ve X90 Pro’yu 22 Kasım’da düzenleyeceği etkinlikte resmi olarak tanıtacak. Biz bu telefonların çıkışı için beklerken, vivo X90, Geekbench performans testinde karşımıza çıktı.

vivo x90 1

Adından da anlaşılacağı üzere iki telefon arasında daha dikkat çekici özelliklere sahip olan X90 Pro, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Qualcomm’un yonga setini kullanan Pro modelinin aksine standart model ise bir MediaTek yonga setiyle geliyor. Telefonun yonga seti, geçtiğimiz günlerde MediaTek tarafından resmen duyurulan Dimensity 9200 olacak. Geekbech veri tabanında yer alan bilgiler, Dimensity 9200 yonga setine 12 GB RAM’in eşlik edeceğini gösteriyor.

vivo X90 Geekbench performans testinden aldığı puanlarla oldukça iddialı olduğunu gösteriyor. Telefon tek çekirdekli testten 1353 puan, çok çekirdekli testten ise 4055 puan aldı. Bu puanlar en son çıkan Snapdragon 8 Gen 2 yonga setli telefonlar kadar yüksek olmasa da onların hemen altında olmasıyla beklentilerin üstünde seyrediyor. Görünüşe bakılırsa daha düşük maliyetli Dimensity 9200 de oldukça iyi bir performans sunacak.

Honor 80 serisinin çıkış tarihi belli oldu