LG V30 Plus inceleme

l3

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefonlar yakın zamanda ufak ekranlardan büyük ekranlara doğru geçişler yaptılar ve sonrasında giderek incelen çerçeve faktörü ön plana çıktı. Son dönemde ise ön taraftaki fiziksel tuşlar kaldırılıyor ve giderek incelen çerçeve unsurunu göz önüne aldığımızda, tek elde kullanıma uygun daha büyük ekranlar sunuluyor. LG V30 Plus da bu akımın güncel temsilcilerinden.

LG’nin son yıllardaki performansına baktığımızda, amiral gemisi modellerinde sürekli radikal değişiklikler deneyen, ama genellikle pek başarılı olamayan bir firma. Kavisli ve deri tasarımlı telefondan tutun da modüler tasarımlı amiral gemisi modeline kadar birçok farklı hamle gördük. Öte yandan özellikle ilk etapta satış fiyatlarının yüksek olup da kısa süre sonra yapılan ciddi indirimler sebebiyle teknoloji severlerin tepkisini çektiğini de belirtmeliyiz. Ülkemizde de bu sebeplerle LG telefonlardan uzaklaşanlar hiç az değil. Biz isterseniz şimdi LG V30 Plus’ın detaylarından söz etmeye başlayalım.

LG V360 Plus’ın tasarımı

LG V30 Plus’ın ilk bakışta göz okşayan premium bir tasarımı var. Ürün, yumuşatılmış köşelere sahip, %81.2’lik bir ekran çerçeve oranı var, ama yine de yanlardaki siyah boşluklar dikkat çekiyor. Sağ yan tarafta sim ve microSD tepsinin yer aldığı bölmeyi görüyoruz. Ürünün arka tarafında dual kamera sistemini, parmak izi okuyucu sensörünü ve tabii ki cam kaplama tasarımı görüyoruz.

7.3mm kalınlık ve 158 gram ağırlıktaki ürün, tek elde tutulabilir yapıda, ama daha önce LG telefon kullanmadıysanız arka taraftaki parmak izi okuyucu sensöre alışmanız biraz zaman alabilir. Öte yandan, cam tasarım parmak izi tutuyor ve muhtemel düşmelere karşı biraz tedirgin etmiyor da değil. Birçok üretici, bu tip telefonlarda sağlam kılıflar kullanılmasını öneriyor. Dolayısıyla bu seçeneği siz de göz önünde bulundurmalısınız.

Bu bölüme son olarak, telefonun 6 inç değerdeki ekranında Gorilla Glass 5 koruması olduğunu ve IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası sayesinde telefonun bir buçuk metre derinlikte yarım saate kadar çalışabildiğini belirtelim. Yine de, firmaların bu ürünleri suyun içinde kullanmanızı önermediğini de ekleyelim. Zira cihazınız garanti dışı kalabilir.

LG V30 Plus inceleme

6 inch değerde ekran

Telefonu ilk açtığınızda, ilk etapta sizi dakikalarca sürecek sistem güncellemeleri ve uygulama güncellemeleri karşılıyor. Bu durum birçok akıllı telefonda böyle ve açıkçası büyük hevesle alıp da ilk kez açtığınız cihazınızda böyle bir bekleyişe maruz bırakılmanız can sıkıyor.

6 inch değerde, 1440 x 2880 pixel çözünürlük ve 538ppi değeri sunan ekran, P-OLED teknolojisiyle inşa edilmiş. OLED FullVision ismi verilen ekran, dokunuşlara karşı oldukça duyarı, dış mekan kullanımlarında da görüntü belirginlik düzeyi yeterli ve özellikle bir şeyler izlemek ve okumak isteyenler için doygun renklere sahip net görüntüler sunabiliyor.

Ekran kapalıyken isterseniz Always On Display özelliğini aktif edebilir ve böylece her seferinde ekranı açmaya gerek kalmadan saat, tarih ve şarj bilgisi gibi detayları görebilirsiniz. Böylelikle pil kullanımında da tasarruf etmiş olursunuz.

Snapdragon 835’in gücü

Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 çipsetiyle gelen LG V30 Plus, Adreno 540 GPU’suna sahip. 128GB dahili depolaması bulunuyor ve 4GB RAM’e sahip. Android 7.1.2 işletim sistemi ve LG’nin güncel arayüzünü kullanan telefon, sade ve kullanışlı bir yapıda.

Yaptığımız oyun testlerinde, önce Sniper Ghost Warrior’u, ardından da Real Racing 3’ü oynadık ve ikisinde de yüksek performanslar aldık. Tabii uzun süreli oyun oynarsanız hem cihaz ısınmaya başlıyor hem de pil süresi ciddi derecede düşmeye başlıyor.

Dual kamera geleneği sürüyor

LG, daha önce satışa sunduğu telefonlarında da dual kamera sistemine yer vermişti. Bu akım, V30’da da sürüyor. Ürünün arka tarafında biri normal diğeri de geniş açılı olmak üzere 16 + 13 MP değerlerde kameralar yer alıyor. Dual kamera performansının oldukça başarılı olduğunu, kısa sürede net fotoğraflar ve videolar çekebildiğini söyleyebiliriz.

Ön tarafta yer alan kamera ise 5MP değerde ve 1080p videolar çekmeye imkan sunuyor. Ayrıca eski LG ürünlerinde de bulunan ekran flashı yöntemi bu modelde de kullanılmış. Artık birçok akıllı telefonda yumuşak tonda selfie ışığı görmeye başlamışken LG’nin bu amiral gemisinde hala eski yöntemlerde takılıp kalması üzücü. Ayrıca ön kameranın çekim performansı, ürünün fiyatı göz önüne alındığında biraz daha iyi olabilirdi.

LG V30 Plus inceleme

LG V30 Plus’ın ses ve pil performansı

LG, Hi-Fi yüksek kalite ses teknolojilerine önem veren firmalardan. Bunun V30+’da da görüyoruz. Kulaklıkların da yardımıyla ürünün iyi bir ses kalitesi var. Dinlediğiniz müziklerden daha fazla keyif almanız mümkün. Ayrıca yüksek sesli ortamlarda kayıtlar yaptığınızda da sonuçlar başarılı oluyor. Tabii çeşitli ses profili düzenlemeleri de yapabiliyorsunuz.

Pil tarafına gelirsek, telefonda çıkarılamaz 3300mAh pil yer alıyor. Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisi sayesinde ürünü 6 dakikada 0’dan %56ya kadar şarj edebiliyorsunuz. Ürün, tek şarj ile 1 günlük kullanım ömrü sunuyor, ayrıca kablosuz şarj desteği de bulunuyor.

Son sözlere gelecek olursak LG V30 Plus…

LG V30 Plus, özellikle premium tasarımı ve neredeyse çerçevesiz 6 inch ekranıyla ön plana çıkıyor. Snapdragon 835 çipsetten güç alan ve dual kamera sistemiyle anı detaylı bir şekilde yakalamanızı sağlayan telefon, Android 7.1.2 işletim sistemiyle de güncel bir deneyim sunuyor.

Tabii ürünün tasarımının kılıfsız kullanıma pek uygun olmadığını, ön kamera tarafında da daha iyi işler çıkartılabileceği ihtimalini unutmayalım. LG V30 Plus şu an ülkemizde 4.449,90 TL satış fiyatıyla alıcılarını bekliyor. Merak edilen ve teknoloji severleri bekleyişe iten bir konu ise, LG’nin yine kısa süre sonra telefonun fiyatında ciddi indirimlere gidip gitmeyeceği. Zira bu durumda ilk alıcılar zor durumda kalabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Samsung Pay Gireceği Yeni Pazarı Açıkladı