Redmi 13 inceleme: Uygun fiyata güncel Android deneyimi

d s we

#İŞBİRLİĞİ

Redmi 13 inceleme yazısıyla karşınızdayız. Ürün, şirketin giriş seviyesinde konumlandırdığı ama bazı özellikleriyle yüksek fiyatlı telefon kullanıcılarını dahi kıskandırabilecek detaylara sahip. Şık tasarım, güzel bir ekran ve hızlı şarj gibi detayları sayabiliriz örneğin. Ürün, an itibarıyla ülkemizde 11 bin TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor. Şimdi isterseniz detaylara birlikte göz atalım.

Redmi 13, gece siyahı, kumlu altın ve okyanus mavisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle geliyor. Bir de inci pembesi rengi var ama şu an ülkemizde resmi olarak satışta değil. Bizim deneyimlediğimiz model, kumlu altın rengiydi ve beğendiğimizi söylemeliyiz. Hele de bu sıcak havalarda, göze hoş gelen bir tarzı var.
Telefonumuz 8,3mm kalınlıkta ve 205 gram ağırlıkta. Arka tarafı parlak plastik tasarım ve yan tarafları da köşelerden yumuşatılmış çerçeve sarıyor. Avuçta rahat bir tutuş hissi var ama dış mekânlarda ve toplu taşımalarda kullanırken iki elle kullanmanızı öneriyoruz. Tabii havalar sıcak, bir süre sonra terleme ve elde kaymalar meydana gelebilir. Daha sağlam kullanılabilirlik için ürünün beraberinde gelen kılıfı da kullanmanız önemli.

6,79 inç FHD+ DotDisplay ekranla geliyor

Redmi 13 telefonumuzda FHD+ çözünürlüklü 6,79 inç ekran var. 90Hz tazeleme değeri ve tipik 450nit parlaklık değeri sunan ekran, özellikle iç mekân deneyimlerinde başarılı görüntüleme kalitesine sahip. Ufak dokunuşlarla yol alabiliyor, uzun süreli deneyimlerde göz konforunu devreye alabiliyorsunuz. Dış mekân deneyimlerinde de tatmin edici bir performans var ama yoğun güneş ışığı altında bazen zorlandığınız da oluyor. Sonuçta ürünün sınıfını gözden kaçırmamak önemli.

Redmi 13 inceleme: Uygun fiyata güncel Android deneyimi

MediaTek Helio G91-Ultra işlemciden gücünü alıyor

Telefonumuz gücünü MediaTek Helio G91-Ultra işlemciden alıyor. Maksimum CPU çalışma frekansı olarak 2.0GHz değeri sunuluyor. Ürünümüzün 8GB RAM’i ve 256GB dahili depolama özellikleri mevcut. Burada LPDDR4X + eMMC 5.1 teknolojilerinin kullanılması, yüksek performans tarafında tatmin edici. Öte yandan, sistemin boş disk alanını kullanarak 4GB’a kadar ek “sanal RAM” desteği sunduğunu da belirtelim.

Telefonumuzda Android 14 tabanlı güncel Xiaomi HyperOS işletim sistemi var. Kullanımı kolay, akıcı bir arayüzü var. Tavsiyemiz ise, ilk kurulumda size sunulan uygulamalara göz atmanız ve yalnızca kullanmak istediklerinizi kurmanız olacaktır. Zira kurulu oyun ve uygulama sayısı arttıkça, zamanla sistem ve arayüz çalışma performansında düşüşler gözlenebilir.

Deneyimlerimizde, Call of Duty Mobile ve Angry Birds 2 gibi oyunları akıcı detaylarla oynayabildik. Tabii yüksek grafik detaylarına sahip oyunlarda görsel kaliteyi değil, akıcı çalıştırma performansını göz önünde bulundurmanız önemli. Aşırı ısınma ve donma gibi can sıkıcı faktörler olmadan pek çok oyunu oynayabiliyorsunuz.

108MP değerde ana kamera

Telefonun ön plana çıkan özelliklerinden bir tanesini, 108MP değerdeki ana kamerası oluşturuyor. Bu kamera yardımıyla, özellikle gün ışığındaki dış mekân çekimlerinde güzel fotoğraflar elde edebiliyorsunuz. Video kalitesi de Instagram ve TikTok gibi platformlarda paylaşmak istediğiniz içerikler için yeterli. 1080p 30FPS videolar çekebilirsiniz. Bu kameraya ek olarak bir de 2MP değerde makro kamera kurulumu olduğunu belirtelim.

Ön tarafta da 13MP değerde selfie kamerası var. Bokeh efektli çekimlere izin veriyor ve çeşitli filtreler sunuyor. O da iyi ışıklı ortamlarda tatmin edici sonuçlar sunabiliyor. Tıpkı arka kamera gibi ön kamerayla da 1080p 30FPS videolar çekebiliyorsunuz. Tabii beklentilerinizi yüksek tutmamanız önemli.

Redmi 13 inceleme: Uygun fiyata güncel Android deneyimi

5030mAh pil

Ürünün 5030mAh pili var ve hızlı şarj destekli bir pil bu. Öte yandan ürünün 33w hızlı şarj desteği var ve uyumlu adaptör kutuda geliyor. Bu da Redmi 13’ün önemli artı yönlerinden bir tanesi. Günümüzde çoğu üst seviye telefonun kutusunda şarj cihazı olmadığını göz önünde bulundurursak, burada cidden avantajlı bir durum var.

Cihaz, tek şarj ile bir günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Eğer internet gezintileri ve sosyal medya sörfleriyle pek ilgilenmiyorsanız, tek şarj ile iki günü de geride bırakmanız mümkün. Burada konu tabii ki kullanım alışkanlıklarınıza göre şekilleniyor.

Peki başka neler var?

Cihazımızın sağ yan tarafındaki fiziksel güç tuşu, aynı zamanda parmak izi okuyucu sensör görevini görüyor ve sorunsuz çalışıyor. Dijital dünyanızın güvenliği için bu özelliği kullanmanızı öneriyoruz.

Bir diğer detay, NFC özelliği. Bankacılık tarafında ve alışveriş imkânları tarafında gayet işe yarar bir detay ve bu üründe de yer verilmesi güzel.
Ürünün 1TB’a kadar artırılabilir hafıza için microSD kart desteği sunduğunu belirtelim.

Bluetooth 5.4 ve Wi-Fi 2,4GHz/5GHz desteği bulunan Redmi 13, aynı zamanda bünyesinde FM radyo özelliği ve 3.5mm kulaklık girişine de sahip. Özelliği kullanabilmek için kablolu kulaklığa ihtiyacınız var. Kutuda gelmiyor maalesef.

Redmi 13 inceleme: Uygun fiyata güncel Android deneyimi

Toparlamak gerekirse…

Redmi 13, uygun fiyatlı güncel bir Android telefon arayanların göz önünde bulundurması gereken bir ürün. Büyük bir ekrana sahip ve bu ekran, özellikle iç mekân deneyimlerinde güzel görüntüleme kalitesine sahip. 108MP ana kamerası, iyi ışıklı ortamlarda güzel fotoğraflar için yardımcı. Ve tabii 33w hızlı şarj destekli 5030mAh pili de gün içinde sizi yarı yolda bırakmayacaktır diye düşünüyoruz.

Ürünün 8GB RAM ve 256GB dahili depolamalı versiyonu, ülkemizde 11 bin TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition inceleme