vivo V30e Resmi Olarak Tanıtıldı

vivo V30e Resmi Olarak Tanıtıldı

vivo V30 serisine yeni bir model daha eklendi. Bir süredir gündemde olan vivo V30e, bugün düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, bu yılın başında çıkardığı V30 serisine bugün yeni bir model daha ekledi. Daha önce vivo V30, V30 Lite ve V30 Pro olmak üzere üç farklı modelini gördüğümüz vivo V30 serisine eklenen son model vivo V30e oldu. Bir süredir çeşitli sızıntılarla gündemi meşgul eden V30e, bugün düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.

vivo V30 ve V30 Lite gibi V30e de bir Snapdragon yonga seti kullanıyor. Telefon, Snapdragon 6 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. vivo V30 Pro modelinin bir Dimensity yonga seti kullanması, v30e’de hangi markanın yonga setinin kullanılacağını merak konusu haline getirmişti. Bugünkü tanıtımla birlikte bu soru cevap bulmuş oldu.

vivo V30e

vivo V30e’de Snapdragon 6 Gen 1 yonga setine 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefon 5500 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryada 44 W hızlı şarj özelliği bulunuyor.

Telefon Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 işletim sistemini kullanıyor. vivo, telefonun üç jenerasyon daha Android güncellemesi alacağını söylüyor. Bu da telefonun Android 17’ye kadar güncelleneceği anlamına geliyor. Öte yandan şirket tam dört yıl boyunca bu telefona güvenlik güncellemeleri sunmaya devam edecek. Yani anlayacağınız v30e, uzun süreli kullanıma uygun bir telefon olarak konumlandırılıyor.

vivo V30e, 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz, maksimum parlaklığı ise 1300 nit. Ekranın altında bir parmak izi sensörü bulunuyor. Ekranın üzerindeki nokta şeklindeki delikte 50 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor.

Arka tarafa geldiğimizde ise karşımıza çift arka kamera ile onlara eşlik eden Smart Aura Light adlı yeni nesil flaş eşlik ediyor. Bu çift kameranın 50 megapiksellik ana lensi, OIS destekli Sony IMX882 sensörü kullanıyor. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Arka kamera da selfie kamerası da 4K video kaydedebiliyor.

Xiaomi Bir Ayda 10 Bin Elektrikli Otomobil Üretti