Vivo V29 Lite 5G inceleme: Kavisli ekran, premium tasarım ve dahası

gfgerg

#İŞBİRLİĞİ

Vivo V29 Lite, akıllı telefon pazarında son dönemin parlayan yıldızlarından bir tanesi. Orta seviyede konumlandırabileceğimiz cihaz, kavislendirilmiş ekranı ve amiral gemisi gibi hissettiren tasarım detaylarıyla dikkatleri üzerine toplamayı başarabiliyor.

Vivo V29 Lite, 5G bağlantı özelliği olan bir telefon. Orta seviyede kavisli 120Hz Amoled ekrana sahip ilk telefon unvanını da elinde bulunduruyor. Cihazın ön plana çıktığı bir diğer detay ise, ana kamerasında OIS, yani optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olması. Bu sayede hareket halindeyken dahi çekim yaparken net detaylar elde edebilirsiniz. Bitti mi, bitmedi!

Vivo V29 Lite, yıllarca hem güncel hem de güvenli Android deneyimi yaşamanız için tasarlanan bir telefon. Şirket, bu telefonun 2 büyük Android sistem güncellemesini alacağını ve güvenlik güncellemeleri tarafında da uzun süre kesintisiz destek sunulacağını şimdiden müjdeliyor!

Vivo V29 Lite, altın ışıltısı ve siyah elmas ışıltısı olmak üzere 2 farklı renkle satışa sunulmuş durumda.

7.89mm kalınlıkta ve 177 gram ağırlıkta bir telefon. Kendi adıma konuşmam gerekirse, yıllardır kavisli ekranlı telefonlar tercih ediyorum ve şu anki telefonumla kıyasladığımda, bu ürünün daha ince ve hafif olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Dolayısıyla telefon, tel elde uzun süreli kullanımlarda dahi rahatsızlık uyandırmıyor.

Su sıçramalarına karşı dayanıklı yapıda olan cihaz, kavisli ekranıyla gerçekten hoş görünüyor. Arka tarafta plastik malzeme tercih edilmiş ve pürüzsüz bir yüzey var. Kameraların yer aldığı bölgede ise, aynalı tasarım tercih edilmiş. Tabii isterseniz ürünle birlikte gelen koruyucu şeffaf kılıfı kullanabilirsiniz. Bu, hem sağlam hem de temiz kullanım için güzel bir çözüm.

Vivo V29 Lite 5G inceleme: Kavisli ekran, premium tasarım ve dahası

Vivo V29 Lite, yanlardan kavislendirilmiş 6.78 inç değerde ekrana sahip

Kavisli ekranlı telefonlar, az evvel de belirttiğim üzere benim favorilerim arasında yer alıyor. Zira ekranın yanlarının kavisli olması, sanki orada bir çerçeve yokmuş gibi sağa sola kaydırırken daha özgür parmak hareketleri gerçekleştirmeme imkân sunuyor. Bu bağlamda Vivo V29 Lite’ın sundukları da hoşuma gitti. Ufak dokunuşlarla yumuşak deneyimler yaşayabiliyorsunuz.

6.78 inç değerdeki Amoled ekran, FHD+ çözünürlük ve 120Hz ekran tazeleme değeri sunuyor. Bunun anlamı, bir şeyler izlerken ya da oynarken, hareketli sahnelerde dahi akıcı detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Sunulan renkler gayet canlı ve parlaklık düzeyi de yeterli.

Ek bir not olarak, parmak izi okuyucu sensörün ekrana yedirilmiş olarak geldiğini ve performanslı çalıştığını söyleyelim. Dijital dünyanızın güvenliği için bu özelliği aktifleştirmenizi öneriyoruz.

Gücünü Snapdragon 695’ten alıyor

Telefonumuzda Qualcomm’un Snapdragon 695 çözümü tercih ediliyor. Orta seviye cihazımız, 8GB RAM ve 256GB dahili depolamaya sahip. Ek olarak, boş disk olduğu sürece sanal RAM artırımı gerçekleştirebilir ve daha iyi performanslar da elde edebilirsiniz.

Cihazda Call of Duty Mobile ve Angry Birds 2 gibi oyunları, iyi grafikler ve akıcı detaylarla deneyimleyebildik, uzun süreli oyunlarımızda aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık.

Vivo V29 Lite, Android sistem ve Android güvenlik güncellemeleri tarafında da iddialı

Ürün, Android 13 işletim sistemiyle geliyor ve güncel deneyimler sunuyor. Kullanımı kolay ve akıcı bir arayüzü var. Daha sevindirici olan ise, 2 büyük Android güncellemesinin gelecek olması. Bu konuda söz veren Vivo, aynı zamanda 3 sene boyunca Android güvenlik güncellemelerinin de telefona geleceğini bildiriyor. Kısacası V29 Lite’ı güncel ve güvenli bir şekilde yıllarca kullanabileceksiniz.

Vivo V29 Lite 5G inceleme: Kavisli ekran, premium tasarım ve dahası

OIS destekli ana kamera ve dahası…

Telefonun arka tarafında, üçlü kamera sistemine yer veriliyor: 64+2+2MP.

64MP değerdeki ana kamera, aynı zamanda OIS, yani optik görüntü sabitleme özelliğine sahip. Bu sayede, hareket halindeyken video ve fotoğraf çekseniz bile yine de net detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu, cidden önemli bir detay.

Tabii ki ister bokeh efektli fotoğraflar çekebilir, isterseniz de çeşitli filtre efektlerini deneyimleyerek ortaya farklı çekim örnekleri çıkarabilirsiniz.

Ön taraftaki 16MP kameranın da selfie’ler ve görüntülü görüşmeler için yeterli performansı sunduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de iyi ışıklı ortamlarda.

5000mAh pil ve 44w hızlı şarj desteği

Vivo V29 Lite, 5000mAh pile sahip. Bu kapasite, tek şarj ile yoğun kullanımda 1 günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Şarj ihtiyacınız mı var? Burada da devreye 44w hızlı şarj özelliği giriyor ve kısa sürede telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz.

Günümüzde pek çok üretici, artık ürünün kutusunda şarj adaptörü sunmuyor ve ayrıca satın alınması için kullanıcıları yönlendiriyor. Bu açıkçası üzücü. Vivo ise, telefonunun yanında 44w hızlı şarj adaptörünü de sunuyor. Böylece adaptör almak için ayrıca para ödemenize gerek kalmıyor.

Peki ya Türkiye satış fiyatı?

Vivo V29 Lite, şu an ülkemizde 15.999 TL satış fiyatı etiketine sahip. Satın almak için Myvivoshop websitesine gidebilir ve avantajlı kampanyalardan da yararlanabilirsiniz. Detaylar için bu adrese göz atmanızda yarar var.

Huawei Nova 11 Pro inceleme: Benzerine az rastlanır bir zerafet!