vivo S15 ve S15 Pro, 19 Mayıs’ta çıkıyor

vivo s15

vivo, kısa süre önce duyurduğu yeni akıllı telefonları vivo S15 ve vivo S15 Pro’yu 19 Mayıs’ta piyasaya süreceğini açıkladı.

Bildiğiniz gibi Çinli telefon üreticisi vivo’nun yeni akıllı telefonları vivo S15 ve S15 Pro bu ayın başında TENAA’dan sertifika alırken görülmüş, kısa süre sonra da şirket tarafından resmi olarak duyuruldu. vivo bugün de telefonların çıkış tarihini açıkladı. S15 ve S15 Pro, 19 Mayıs’ta piyasaya sürülecek. vivo telefonlarını ilk olarak anavatanı Çin’de satışa sunacak. Telefonların diğer pazarlara ne zaman geleceği hakkında şimdilik net bir bilgi bulunmuyor.

Öte yandan vivo’nun 19 Mayıs’ta piyasaya süreceği ürünler iki akıllı telefonla da sınırlı değil. Şirket aynı zamanda yeni kablosuz kulaklığı vivo TWS Air‘ı da aynı gün satışa sunacak.vivo s15

vivo S15, Snapdragon 870 yonga setinden güç alan 3.2 GHz CPU’yla çalışıyor. Telefonun ekranı 1080p çözünürlüğünde ve 6.62 inç boyutunda. Telefonun ön yüzünde 16 megapiksellik tek kamera bulunuyor. Arka tarafta ise bizi üç lensli etkileyici bir kamera karşılıyor. 64 megapiksellik ana lense 8 ve 2 megapiksellik lensler eşlik ediyor. 12 GB RAM’e sahip telefonun depolama alanı ise 512 GB.

vivo yeni telefonlarının teknik özellikleri hakkında detaylı bilgi paylaşmamış olsa da bu ayın başında TENAA’da yer alan bilgilerde batarya kapasitesi 2290 mAh olarak görülmüştü. Bu da muhtemelen bunun iki batarya hücresinden birine ait veriler olduğunu düşündürüyor. Yani anlayacağınız vivo’nun yeni telefonunun batarya kapasitesi büyük ihtimalle 4600 ila 5000 mAh arasında bir yerde olacak. Telefonun şarj etme hızı ise 80W olacak.

Pixel Watch dört yıl önce çıkan işlemciyi kullanacak