Vivo NEX S Avrupa fiyatı dudak uçuklatıyor!

vivo nex s

Vivo’nun geçtiğimiz Haziran ayında satışa sunduğu, uçtan uca çentiksiz ekranıyla dikkat çeken Vivo NEX S sonunda Avrupa’ya geliyor. İşte telefonun fiyatı ve diğer detaylar.

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden biri olan Vivo, uçtan uca çentiksiz ekranıyla dikkat çeken amiral gemisi modeli NEX S’i geçtiğimiz Haziran ayında satışa sunmuştu. Selfi kamerası ufak bir kızak yardımıyla açılan Vivo NEX S farklı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Çin’in akabinde Hindistan, Rusya ve Malezya gibi ülkelerde de satışa sunulan NEX S sonunda Avrupa’da da raflardaki yerini alacak.

Vivo NEX S Avrupa’da satışa çıkıyor

Sızdırılan bilgilere göre Vivo NEX S, Avrupa fiyatı 849 euro olacak. Aslına bakılırsa bu fiyat hayli yüksek. Çünkü NEX S, Çin’de ilk satışa sunulduğunda yaklaşık olarak 5000 yen civarında bir etikete sahipti. Bu anlık döviz kuruyla 630 euro civarında bir fiyata denk geliyor. Avrupa’daki vergi oranlarının Çin’e göre biraz daha yüksek olduğu doğru. Fakat bu bile aradaki 200 euro’yu aşkın fiyat farkını açıklamak için yeterli değil.

Öte yandan fiyat etiketinin bu kadar yüksek olması, mevcut söylentinin NEX S2 modeline ait olabileceği yönünde söylentilere de neden oldu.

Hatırlanacağı üzere Vivo’nun çift ekranlı ve 3 ana kameraya sahip yeni bir NEX S modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. 849 euroluk etiket bu model için makul karşılanabilir. Fakat Haziran ayında 630 euro’ya satılan bir telefon için 849 euro istemek pek de etik değil.

En iyi bataryaya sahip amiral gemisi modelleri