Ucuz Vision Pro’nun Ekran Detayları Ortaya Çıktı

vision pro 3

Apple’ın uygun fiyatlı Vision Pro üstünde çalıştığını duymayan kalmamıştır. Bu modelle ilgili birçok dedikodu gündeme geldi. DigiTimes tarafından taze bir rapor yayınlandı. Detayların neler olduğuna daha yakından bakalım.

DigiTimes ve diğer endüstri kaynaklarının son raporlarına göre Apple, Vision Pro‘nun ucuz modeli için maliyeti azaltmanın çözümlerini arıyor. Bunun için düşük çözünürlüklü ekran kullanmayı planlıyor. Kısa süre önce Kore medyasından The Elec de, Apple’ın Japan Display’den (JDI) 1500 ppi’ya (piksel yoğunluğu) sahip cam tabanlı OLED ekran örnekleri aldığını ve test ettiğini ileri sürdü. Satışta olan Vision Pro’da kullanılan ekranlar 3391 ppi’ya sahip. Karşılaştırma yaparsak arada yarıdan fazla ppi farkı olduğunu görüyoruz.

Normalde karma gerçeklik gözlüğünde cam tabanlı OLED yerine silikon panel kullanılıyor. Silikon tabaka daha küçük piksellere izin veriyor ve daha yüksek çözünürlük sağlıyor. Bunun karşılığında maliyeti de yüksek.

Vision Pro

Apple’ın ayrıca Samsung ve LG de dahil olmak üzere çeşitli üreticilerden bilgiler aldığı söyleniyor. Bu bilgilerin 1700 ppi’ya sahip OLED ekranlar hakkında olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte teknoloji devi piksel yoğunluğunu azaltıp üretim maliyetini düşürürken, yüksek kaliteli görsel deneyim sunmaya devam edebilir.

Tüm dedikodular ucuz modelle ilgili değil, ortalıkta Vision Pro 2’le de ilgili bir takım rivayetler dolanıyor. Sisa Journal dergisine göre LG ve Samsung, Tandem OLED teknolojisine sahip mikro-OLED ekran prototipi üretmeyi başardı. Bu durum mikro-OLED ekranın ileride Apple’ın gözlüğünde kullanılabileceği söylentilerine neden oldu. Tandem mikro-OLED ekranın ne zaman seri üretime gireceği belirsiz. Kaynak bu yeni teknolojinin ticari hale gelmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Vision Pro 2‘nin 2026 sonlarında çıkması bekleniyor. Belki o zamana kadar gerekli adımlar atılabilir ve Tandem mikro-OLED Vision Pro 2’ye yetişebilir.

EA SPORTS FC Mobile, 1. Yıldönümünü Kapsamlı 24/25 Sezon Güncellemesiyle Kutluyor!