Virgin Galactic uzay turistlerini eğitmeye başlıyor

virgin galactic uzay

Yaklaşık 10 sene önceden 250 bin dolarlık uzay gezisi biletlerini satmaya başlayan Virgin Galactic uzay turistlerini eğitmek için hazırlıklara başladı.

Uzaya çıkmak, basit bir yolculuk değil. Uzay turisti olmak için servet değerinde biletler satın alan turistler, astronot eğitiminden geçmek zorunda.

Virgin Galactic uzay turizmini başlatıyor

Uzaya çıkacak tüm turistlerin tamamlamak zorunda olduğu “Astronot Hazırlık Programı” turistlerin uzay şartlarında sağlıklı bir yolculuk geçirmeleri için gerekli eğitimleri kapsayacak.

Acil durumlarda uzay gemisinin kontrolünü almaktan, fiziksel kondisyon şartlarını iyileştirmeye kadar, geniş bir skalada verilecek eğitimle yolcular uzay adamı olma kapısını açacaklar.

Eğitim sırasında şirketin sağlık görevlileri de her an görev başında olacak ve tüm yolcuların sağlık değerlerini anı anına kontrol edecek.

Diğer bir deyişle, paranız olsa bile uzaya çıkmak mümkün olmayabilir. Hem fiziksel hem de teknik eğitimi tamamlayıp zor bir sınav vermek zorundasınız.

Genç YouTuber büyük başarı yakaladı

Peki bu eğitime kaç yolcu katılacak?

Sir Richar Bronson’ın kurduğu uzay turizmi şirketi Virgin Galactic yaklaşık 10 yıldır, her biri 250 bin dolar olaran 600’den fazla bilet sattı. Bu da önümüzdeki aylarda 600 kişiye astronot eğitimi verilecek anlamına geliyor.

İlk uçuşların 2020’nin ikinci yarısında başlaması bekleniyor. 250 bin dolarlık ücret karşılığında uzaya çıkacak turistler ise uzayda sadece 10-15 dakika kalabilecekler.

Turisteri uzaya taşıyacak ve geri getirecek olan SpaceShipTwo isimli uzay gemisi, NASA ve Rus Uzay Ajansı’nın uzaya ulaşmak için kullandığı dik kalkış yerine, havalimanından yatay havalanacak. Uzay gemisi dev bir uçağın kanatlarında atmosferin yükseklerine taşınıp buradan motorları ateşlenerek uzaya ulacak.

virgin galactic uzay