Vegan beslenenleri üzecek açıklama geldi!

Vegan beslenenleri üzecek açıklama geldi!

Günümüzde vegan beslenenler oldukça artmış durumda. İklim problemlerinin kötüleşmesi ve duyarlılığın artması gibi sebeplerle vegan beslenmeye özen gösteren bireyler çoğaldı. Ancak bu şekilde beslenen insanları üzecek bir açıklama geldi. İşte detaylar.

Bir araştırma, önemli sayıda vegan ve vejeteryan et ürününün et muadillerine kıyasla “aşırı” tuz seviyelerine sahip olduğunu ortaya koydu. Araştırmacılar, Birleşik Krallık‘ta bitki bazlı et ürünlerinin beslenme profilini ve genel sağlığını araştırdı ve 226 et ürününe karşı 207 öğeyi analiz etti. Nutrients dergisinde yayınlanan çalışma, bitki bazlı et alternatiflerinin etten önemli ölçüde daha az kalori, toplam ve doymuş yağ ve daha fazla lif içerdiğini buldu. Ancak bitki bazlı ürünlerdeki tuz içeriği etten önemli ölçüde daha yüksekti ve 45 et ürününe kıyasla sadece iki bitki bazlı ürünün tuzu düşük olarak kabul edildi.

Vegan beslenenleri üzecek açıklama geldi!

Analiz edilen bitki bazlı ürünlerin yüzde 75’inden fazlası, hükümetin 100g başına 0,3g’den az tuz azaltma hedeflerini karşılamadı. Action on Salt’a göre tuz, tüm felçlerin yüzde 60’ına ve tüm kalp hastalıklarının yüzde 50’sine yol açan yüksek tansiyona katkıda bulunan “ana faktör”. Londra Queen Mary Üniversitesi’nde bulunan uzman grup, “Gerçekten, son kanıtlar tuz alımını azaltmanın önemini doğruluyor ve küresel hastalık yükü, yılda iki milyondan fazla insanın çok fazla tuz yemekten öldüğünü gösteriyor” dedi.

Çalışma, analiz edilen dört bitki bazlı üründen üçünden fazlasının ilgili tuz azaltma hedeflerini karşılayamadığını söyledi. Araştırmacılar, panelenmiş kümes hayvanları, burgerler, köfteler, kıyma, kümes hayvanları ve sosisleri içeren altı kategoride bitki bazlı ve et alternatiflerini inceledi.

Xiaomi elektrikli otomobil hedefini açıkladı: Tesla bunu duymasın