Fantastik Canavarlar 2 açılışı zirvede gerçekleştirdi

fantastik canavarlar 2

Harry Potter evreninde geçen olayları konu edinen Fantastik Canavarlar serisinin yeni filmi, ilk haftadan zirveye yerleşti. Fantastik Canavarlar 2 şimdiden prodüksiyon bütçesini çıkardı.

Harry Potter evreninde geçen serilerden biri olan Fantastik Canavarlar, 2016 yılında beyaz perdeye adım atmıştı. Seyircilerden olumlu tepkiler alan seri, şimdi de devam filmiyle karşımıza çıktı.

Fantastik Canavarlar 2 üç günde yapım maliyetini çıkardı!

David Yates’in yönetmen koltuğunda oturduğu Fantastik Canavarlar 2: Grindelwald’ın Suçları, ilk haftasından zirveye yerleşti. Türkiye’de dahil pek çok ülkede eş zamanlı olarak vizyona giren Fantastik Canavarlar 2, ilk üç günde prodüksiyon bütçesini aşmayı başardı.

Daha önce yapılan açıklamada Fantastik Canavarlar 2 bütçesinin 200 milyon dolar olduğu açıklanmıştı. Film geçtiğimiz hafta sonu 3 günlük süreç içerisinde ABD’de 62.1 milyon dolar, diğer ülkelerde de toplamda 191.5 milyon dolarlık hasılata imza attı. Böylece film ilk hafta sonunda toplamda 253.6 milyonluk hasılatı kasasına koymuş oldu.

Öte yandan ABD’de en çok izlenen filmler listesinde iki numarada yer alan isim ise 38.59 milyon dolarlık hasılatla Dr. Seuss The Grinch oldu. Vizyondaki 2. haftasını geride bırakan yapım toplamda 126 milyon dolarlık gişeye ulaşmış oldu.

Bohemian Rhapsody 16.02 milyon dolarla 3. sırada yer alırken, vizyona yeni giren yapımlardan biri olan Instant Family 14.5 milyon dolarla 4., Widows ise 12.36 milyon dolarla 5. sırada kendine yer buldu.

Time’a göre 2018’in en iyi filmleri