Steam Controller’ı Bilgisayar üzerinden kullanabilirsiniz

steam controller

Efsanevi Half-Life Oyunun Yapımcısı Valve’ın yeni Oyun Konsolu Steam Machine. Steam Machine’in en dikkat çekici özelliği ise sahip olduğu kolu yani Steam Controller’ı. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Valve, Steam Controller’ı; Bilgisayar Oyuncularının da kullanması için bir çalışma yaptı. Bu çalışmayla beraber Bilgisayar Kullanıcıları, Steam Controller’ı; Windows İşletim Sistemli Bilgisayarlarında rahatlıkla kullanabilecek.

Yeni Kontrolcü Güncelleştirmesi, Steam Beta olarak Kullanıcılara sunuldu. Son dönemlerde Oyun Konsollarının kendilerine ait olan Kontrolcülerinin Bilgisayarlarda kullanıldığına sıklıkla şahit oluyoruz.

steam controller

Yazılım Alanındaki başarısını, Donanım Alanında da sürdüren Microsoft için bu işlem oldukça basit. Xbox One ve 360 Kontrolcüleri kolay bir şekilde kuruluyor ve Oyunlarda her tuşu da Otomatik ayarlayarak Kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor.

Valve’ın da Kontrolcüsü Microsoft ile çalışırken tek sıkıntı çıkaran Kontrolcü, Sony’nin DualShock’ları. Microsoft; Kontrolcünün Şifreli ve gizli bir Mac adresi kullandığı için cihaza Yazılımı çıkartamadıklarını bir diğer deyişle Oyuncuları mağdur edenin kendileri değil Sony olduğunu söylüyor. Bu son gelişmeler bizlere Masaüstü Bilgisayarların kendilerine Oyun Konsollarını örnek aldığını gösteriyor.

Lenovo K4 geliyor!