VAIO’nun İlk Akıllı Telefonu Hakkında Yeni Detaylar

VAIO akıllı telefon

Geçtiğimiz yıl Sony tarafından bir Japon yatırım firmasına devredilen bilgisayar üreticisi VAIO’nun ilk akıllı telefonu hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarına odaklanmak isteyen Japon teknoloji devi Sony, 1996’dan beri bünyesinde barındırdığı popüler bilgisayar üreticisi VAIO Corporation‘ı geçtiğimiz yıl bir Japon yatırım firmasına devretmişti. Sony çatısı altından ayrılmasının ardından VAIO’nun nasıl bir yol izleyeceği ve ayakta kalıp kalamayacağı bir süre merak edilmiş olsa da, Japon bilgisayar üreticisi kendisinden şüphe edenleri yanılttı ve geçtiğimiz yıl boyunca oldukça etkileyici yeni cihazlar piyasaya sürmeyi başardı.

VAIO_akıllı_telefon

Sony bünyesinden ayrılmasının ardından kendi yolunu çizmeye kararlı görünen VAIO, son yıllarda kan kaybeden bilgisayar sektörünün dışına taşınarak Sony’le karşı karşıya geleceği akıllı telefon pazarına girmeye hazır görünüyor. Bir süredir gündemde olan VAIO akıllı telefon geçtiğimiz günlerde bir performans testinde görüldü ve böylece telefonun donanımsal özellikleri hakkında ilk detaylar da gün yüzüne çıkmış oldu.

Ortaya çıkan bu yeni bilgilere göre VAIO akıllı telefonun donanımsal özellikleri arasında 720p çözünürlükte 5 inç dokunmatik ekran, 1.2 GHz Snapdragon 410 64 bit işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 13 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera yer alacak. Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle piyasaya sürüleceği belirtilen akıllı telefonun 12 Mart’ta düzenlenecek olan basın toplantısıyla resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

LG G Flex 2 Yayılmaya Devam Ediyor