Sony Akıllı Telefon Pazarından Çekilmeye Hazırlanıyor

Sony Xperia Z2 İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı

Yıllardır akıllı telefon pazarında isteediğini bulamayan Sony’nin bu pazardan çekileceği ve bunun yerine farklı alanlara odaklanacağı belirtiliyor.

Akıllı telefonlardan tabletlere, oyun konsollarından fotoğraf makinelerine birçok farklı alanda faaliyet gösteren Sony bu sayede teknoloji dünyasındaki etkinliğini arttırmış olsa da, bu alanların bazılarında istenilen gelirin elde edilemiyor olması firmanın bazı alanlardan çekilmesine neden oluyor. Geçtiğimiz yıl başta bilgisayar bölümü VAIO olmak üzere birçok departmanını kapatan veya devreden Sony, bu yıl da bazı alanlardan çekilmeye devam edecek gibi görünüyor.

Sony Xperia Z3 Gerekli İzinleri Aldı

Üstelik Sony‘e yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere bakılacak olursa, firmanın çekilmeyi düşündüğü alanların başında daha fazla yatırım yapabilmek adına VAIO’yu gözden çıkardığı akıllı telefon pazarı geliyor. Reuters tarafından yayınlanan yeni bir haber, akıllı telefon pazarında bu yılı da zararla kapatacak olan Japon teknoloji devi, son yedi yıldır altıncı kez zarar ettiği bu pazardan çekilmek için ilk adımları atmaya başladı.

Sony‘nin geçtiğimiz ay aldığı kararla akıllı telefon departmanındaki 1000 çalışanının işine son verdiği göz önüne alındığında, Reuters tarafından ortaya çıkarılan bu yeni bilgiler oldukça gerçekçi görünüyor. Önümüzdeki dönemde akıllı telefon alanındaki çalışmalarını hepten bırakması beklenen Sony’nin bunun yerine oyun konsollarına ve kamera sensörlerine öncelik vereceği belirtiliyor.

HTC Butterfly 3 Yakında Piyasaya Sürülecek