Sony Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir

sony logo

Akıllı telefon pazarında istediği başarıyı yakalayamayan Sony’nin içinde bulunduğu mali sıkıntılardan kurtulmak için bu pazardan çekilebileceği söyleniyor.

Akıllı telefon pazarı teknoloji dünyasının gözdesi olmaya devam ediyor olsa da, rekabetin her geçen gün daha da zorlu bir hal alması birçok firmanın bu pazardaki varlığını zora sokuyor. Bir zamanlar mobil alanının liderleri arasında yer alan Nokia’nın telefon departmanını geçtiğimiz yıl Micorosft’a satmasının ardından, şimdi de Japon teknoloji devi Sony‘nin akıllı telefon pazarından çekilebileceği konuşuluyor.

Sony-xperia-Z3

Teknoloji dünyasının en etkili firmaları arasında yer alan Sony bügüne kadar akıllı telefonlardan tabletlere, bilgisayarlardan oyun konsollarına birçok farklı pazarda yer almış olsa da, son dönemde birçok alandaki faaliyetini durdurma kararı aldı. İlk olarak ekouyucu alanından çekilen Japon teknoloji devi, daha sonra da VAIO’yu bir Japon yatırım firmasına satarak bilgisayar pazarındaki çalışmalarına ara verdi.

Sony‘nin bu alanlardaki çalışmalarına son verme kararında akıllı telefon pazarına ağırlık vermek istemesi etkili olsa da, aradan geçen zamanda akıllı telefon pazarında gerçekleşen değişiklikler firmanın fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Reuters tarafından yer verilen yeni bir haber, firmayı ayakta tutmak için radikal kararlar almak zorunda kalan Sony CEO’su Kazuo Hirai’nin akıllı telefon pazarından çekilmeyi değerlendirdiğini gösterdi.

Bir yandan yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia Z4 üzerinde çalışmaya devam eden Sony’nin akıllı telefon pazarından hemen çekilmesi beklenmiyor olsa da, içinde bulundukları sıkıntılı sürecin devam etmesi halinde firmanın telefon bölümünü satabileceği söyleniyor.

Forza Motorsport 6 Resmiyet Kazandı