Uzmanlar uyardı: Uyumadan önce bunu yapmayın

Uzmanlar uyardı: Uyumadan önce bunu yapmayın

Uzmanlar uyumadan önce yapılmaması gereken şeyler hakkında uyardı. İşte tüm detaylar.

Indiana Üniversitesi’nden bir profesörün araştırmasına göre, uykuya dalmaya çalışırken saate bakmak uykusuzluğu ve uyku yardımcılarının kullanımını şiddetlendiriyor. Uzmanlar çok küçük bir değişiklik yapılsa dahi insanların daha iyi uyumaları mümkün olabilir dedi.  Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji ve Beyin Bilimleri Bölümü’nde klinik yardımcı doçent ve klinik eğitim direktörü Spencer Dawson liderliğindeki araştırma, bir uyku kliniğinde bakım için başvuran yaklaşık 5.000 hasta örneğine odaklanıyor.

Uzmanlar uyardı: Uyumadan önce bunu yapmayın

Uykusuzluk yetişkinlerin %4 ila 22’sini etkiler ve kardiyovasküler hastalık, diyabet ve depresyon gibi uzun vadeli sağlık sorunlarıyla ilişkili. Katılımcılar, uykusuzluklarının ciddiyeti, uyku ilacı kullanımları ve uykuya dalmaya çalışırken kendi davranışlarını izlemek için harcadıkları süre hakkında anketler doldurdular. Ayrıca herhangi bir psikiyatrik tanıyı bildirmeleri istendi. Araştırmacılar, faktörlerin birbirini nasıl etkilediğini belirlemek için aracılık analizler yaptı.

Dawson, “Zaman izleme davranışının esas olarak uyku ilacı kullanımı üzerinde bir etkisi olduğunu bulduk çünkü uykusuzluk semptomlarını şiddetlendiriyor” dedi. “İnsanlar yeterince uyumadıklarından endişe ediyorlar, sonra tekrar uykuya dalmalarının ne kadar süreceğini ve ne zaman kalkmaları gerektiğini tahmin etmeye başlıyorlar. Bu, uykuya dalma yeteneğini kolaylaştırmaya yardımcı olan türden bir faaliyet değildir; ne kadar stresli olursanız, uykuya dalmanız o kadar zor olur.” Uzmanlar tarafndan yapılan açıklamalara göre uykuya dalmak için saatinizi kontrol etmeyin.

Chrome yeni güncelleme ile artık çok daha kişiselleştirilebilir bir hale geldi