Uzmanlar açıkladı 19 Kasım’da neler olacak?

nasadan asteroit aciklamasi dunyaya dogru hizla ilerliyor Gvh

580 yılın en uzun parçalı ay tutulması 19 Kasım’da gerçekleşiyor. Peki bu tutulmada bizleri ne gibi senaryolar bekliyor? İşte cevabı!

Uzmanlar açıkladı 19 Kasım’da neler olacak? Bu ay tutulması, 15. yüzyıldan bu yana en uzun süreli tutulma olacak. Bu kadar uzun bir tutulma en son 18 Şubat 1440’ta gerçekleşmişti.

Ay Tutulması 2021: Tarih ve Saat

Parçalı ay tutulması 19 Kbasım 2021’de Türkiye saati ile 09.00 da başlayacak ve 15.05’de sona erecek.

Ay Tutulması 2021 Türkiye’den görünecek mi?

Kuzey Amerika ve Pasifik Okyanusu, Alaska, doğu Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya’daki izleyiciler parçalı ay tutulmasının tamamını görebilecekler. Tutulma Afrika, Orta Doğu veya Batı Asya’dan görülmüyor.

Uzmanlar açıkladı 19 Kasım’da neler olacak?

Jüpiter atmosferinin ilk 3D görüntüleri paylaşıldı

Ay Tutulması 2021: Süre

Tutulma süresi 3 saat 28 dakika 24 saniye ile 580 yılın en uzun tutulması olacak.

Ay Tutulması nedir?

Dünya, Ay ile Güneş arasına girdiğinde ay tutulması meydana gelir. Ay ve Güneş, Dünya’nın zıt taraflarındayken tam bir ay tutulması meydana gelirken, Dünya’nın gölgesinin yalnızca bir kısmı Ay’ı kapladığında kısmi bir ay tutulması meydana gelir. Ay, Dünya’nın gölgesinin silik yarı gölgeli kısmından geçtiğinde ise yarı gölgeli ay tutulması meydana gelir.

19 Kasım Ay Tutulmasında neler olacak?

Ayın kan kırmızısı renkte görünmesi muhtemel; bu, güneş ışığının kırmızı ışınları Dünya atmosferinden geçtiğinde ve en az sapmaya uğradığında ve aya düştüğünde gerçekleşir.

Bu uzunlukta bir parçalı ay tutulması en son 18 Şubat 1440′ta meydana geldi ve bir sonraki sefer benzer bir tutulma 8 Şubat 2669’da meydana gelecek.

Profilo için iflas süreci başlatıldı: Dayanıklı ev aletleri daha fazla dayanamadı