Ateş Çemberi için nefesler tutuldu

ateş çemberi 22

21 Haziran’da gerçekleşecek olan Güneş Tutulması namıdiğer Ateş Çemberi için geri sayım başladı. Bu muhteşem doğa olayı ülkemizden de izlenebilecek.

2020 yılı dünya için çok kötü geçerken geçerliliğini koruyan doğa olaylarından Güneş Tutulması 21 Haziran’da ülkemiz dahi bazı ülkelerde de izlenebilecek. Güneş tutulması namı diğer Ateş Çemberi bu yılın nadir güzel olaylarından biri olarak görülüyor.

Her yıl gerçekleşen bu doğa olayının ne olduğunu tanımlayacak olursak Ay’ın Güneş’in %94’ünü kaplaması, Ay’ın Dünya’dan en uzak yörüngesinde olduğu zaman gerçekleşerek bir ateş çemberi görüntüsü oluşturmasıdır. Muhteşem bir görüntü oluşturan bu doğa olayı ülkemizde de izleyebilecekken en güzel, en net Hakkari ilinde seyredilebilecek. Saat 06:45’den itibaren de bu doğa olayı başlayacak. Ay’ın Dünya’dan en uzak yörüngesinde olduğu zaman gerçekleşiyor.

Günışığı projesi ile 43 bin çocuğa ışık oldu

ateş çemberi 33

Güneş tutulmasını çıplak gözle izlenmemesi gerekir, aksi bir durumda gözleriniz ciddi zarar gördüğü gibi göz retinanınızı zedeleyebilirsiniz, kalıcı göz rahatsızlıkları yaşayabilirsiniz. Filtreli dürbünler veya korumalı teleskoplar ile gözlemleyebilirsiniz. Muhteşem bir görüntü için gözünüzden olmamakta fayda var.

Aynı anda bu görüntüyü izleyebilmek için sosyal medya üzerinde çeşitli gruplar da kurulmuş durumda. Türkiye dışında Afrika, Pakistan, Hindistan ve Çin’in bazı bölgelerinden görülebilecek. Güney ve doğu Avrupa ile kuzey Avustralya’da ise kısmi olarak izlenebiliyor. Bu muhteşem doğa olayını kaçırmamanızı tavsiye ederiz, zor geçen 2020 yılının nadir güzel olaylarından biri olarak görülüyor.