Uzaylıların Var Olabileceği Gezegen Bulundu

Uzaylıların Var Olabileceği Gezegen Bulundu

Uzaylıların varlığı senelerdir gizemini koruyor ancak bu fikir çevresinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İşte tüm detaylar.

Gökbilimciler uzaylı yaşamına ev sahipliği yapabilecek 85 olası gezegen buldu. Bilim insanları bu gezegenlerde yaşam sürdürebilecek kadar yeterli sıcaklıkların olduğunu doğruladı.  Dış gezegenlerin boyutları Jüpiter, Satürn ve Neptün’e benziyor. NASA’nın Geçiş Yapan Ötegezegen Araştırma Uydusu (TESS) tarafından tespit edildiler. Uzayda yaşamın olup olmadığı insanlık için her zaman bir soru işareti oldu ancak cevaba henüz yaklaşmış değiliz.

Uzaylıların Var Olabileceği Gezegen Bulundu

Tipik olarak, bir ötegezegenin bu şekilde keşfedilmesi ve yıldızın yörüngesinde dönmesinin ne kadar sürdüğünü belirlemek için en az üç etken keşfedilmesi gerekiyor. Bununla birlikte, yeni keşfedilen gezegende daha araştırılması gereken çok şey var. Şimdilik bilinenlere göre bu gezegenin yıldızlarının yörüngesinde dönmesi 20 ila 700 gün sürüyor. Bu fazlasıyla yüksek bir rakam zira normalde 7 ile 10 gün sürerdi.

Araştırmacılar, yeni gezegen hakkında “yaşanabilir bölge” yorumunu yaptı. Bu aşamada cisimlerin hâlâ ötegezegen olduğunun doğrulanması gerekiyor ancak araştırmacılar bunun gelecekteki gözlemlerle sağlanacağını umuyor. 85 potansiyel gezegenin 60’ı yeni keşif, 25’i ise bağımsız araştırma ekipleri tarafından farklı teknikler kullanılarak TESS verilerinde tespit edildi. Galaksimizin bu kadar büyük olması şaşılacak bir durum denebilir. Zira onca bildiğimizi sandığımız şeye rağmen hala bilmediklerimiz çıkıyor. Araştırmaların devamı geldikçe uzaylıların varlığı hakkında daha net bilgi ortaya çıkacaktır.

Zenbook S 13 OLED : Dünyanın En İnce 13,3″ OLED Dizüstü Bilgisayarı