Uzaylılar, varlığımızı biliyor olabilir

Uzaylılar, varlığımızı biliyor olabilir

Uzaylılar hali hazırda varlığımızdan haberdar olabilir. İşte tüm detaylar.

Uzaylılar insanlar için her zaman bir merak konusu oldu ve yeni raporlara göre biz de onlar için merak konusu olmuş olabiliriz. Dünya dışı yaşamın işaretlerini bulmak için yıllardır uğraşsak da çalışmalar yine de yetersiz. Bilim insanları bunun neden olduğuna dair çeşitli teoriler öne sürdüler. 1950’de İtalyan asıllı Amerikalı fizikçi Enrico Fermi, henüz hayata rastlamadığımız gerçeği ile şaşırtıcı derecede genişleyen evrende bir yerde var olma ihtimali arasındaki çelişkiye ünlü bir şekilde dikkat çekti.

Ancak paradoksu tersine çeviren bir fikir var: Belki de soruna yanlış açıdan bakıyoruz; bazı gökbilimciler, biz onlardan habersiz olsak bile, uzaylıların bizi zaten tespit etmiş olabileceğini öne sürüyorlar. Öncelikle, eğer dünya dışı zeki bir yaşam mevcut olsaydı, bizi fark etmekte pek zorlanmazdı.

Uzaylılar, varlığımızı biliyor olabilir

Bir asırdan fazla bir süredir insanlık, radyo sinyallerini uzaya büyük bir özveriyle yayınlayarak varlığını duyurdu. Ayrıca, her biri kendi vericileriyle donatılmış, güneş sistemi boyunca ve NASA’nın Voyager 1 ve 2 sondaları ile fırlattığımız çok sayıda uzay aracı var. Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nden gökbilimci Howard Isaacson, bu yılın başlarında, Voyager sondalarının yolculuklarının 2300 yılına kadar varlığımızın 1000’den fazla yıldızını teknik olarak uyarmış olacağını buldu. Bu kapsamda biz onlardan haberdar olmasak da onlar bizi biliyor olabilir, tabii eğer varlarsa.

Battlefield 2042 6. Sezon’un ilk etkinliği, Dark Protocol açıklandı