Venüs ‘de Uzaylılar var!

uzaylilar

Bilim insanları evrende yalnız olmadığımıza dair ciddi deliller buldu. Dünyaya en yakın gezegen olan Venüs ‘ün atmosferinde fosfin gazı bulundu.

Bu nedir, ne anlama geliyor diye soracak olursanız kısaca fosfin varsa hayat vardır şeklinde açıklanıyor.  Korkutucu mu, heyecan verici mi veya başka başka duygular mı bilinmez ama genelde hep teori veya iddialar üzerine kurulu uzaylılar teorisi bu sefer çok ciddi gibi duruyor. Venüs’ün atmosferinde bakteriler tarafından üretilen fosfin gazı bulundu. Araştırmacılar, “Şu anda Venüs hakkında bildiklerimizden yola çıkarsak fosfinin en makul açıklaması kulağa fantastik gelse de, hayattır. Fosfin varsa hayat vardır ve evrende yalnız olmadığımız anlamına gelir” açıklamasını yaptı.

Venüs 'de Uzaylılar var!

Araştırmayı yapan ve sonuçları paylaşan bu sefer NASA değil ; MIT, Cardiff ve Manchester Üniversitesi araştırmacıları tarafından çalışma yapıldı. Venüs’ün sert asidik bulutlarında, mikropların yaşayabileceğini gösteren fosfin gazına rastlanırken bu birçok yeni bulguyu da ortaya koydu.

Venüs 'de Uzaylılar var!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) moleküler astrofizikçi ve ortak yazar Clara Sousa-Silva ise “Şu anda Venüs hakkında bildiklerimizden yola çıkarsak fosfinin en makul açıklaması kulağa fantastik gelse de, hayattır. Bu durum olduça önemli, çünkü eğer fosfin varsa hayat vardır ve evrende yalnız olmadığımız anlamına gelir. Aynı zamanda, yaşamın uzayda çok yaygın olması ve galaksimizde başka birçok yerleşik gezegen olması gerekir” ifadelerini kullandı. Mars’a yolculuk için hazırlıklar yapılırken görünen o ki gözler Venüs gezegenine çevrilecek.

Şarj sorunu yaşayanlar Realme C11 ‘ye yöneliyor


Yorumlar kapatıldı.