Uzak Doğu’da Nintendo Switch rüzgarı esmeye devam ediyor

nintendo switch 1

Nintendo’nun 2017 yılının ilk çeyreğinde satışa sunduğu konsolu Switch, Uzak Doğu’da fırtına gibi esiyor. İşte Nintendo Switch hakkındaki son gelişmeler.

Nintendo, Wii U ile yaşadığı hayal kırıklığının akabinde yeni bir konsol için kolları sıvamıştı. 2017’nin Mart ayında satışa sunulan Nintendo Switch, Wii U ile yaşanan hayal kırıklığını tamamen hafızalardan sildi.

Özellikle ABD ve Japonya’da yok satan konsol, geçtiğimiz yıl da rakiplerine fark attı. Japonya’nın önde gelen oyun mecralarından biri olan Famitsu, 2018’de Japonya’da en çok satan oyunlar ve konsol satış rakamlarına ilişkin bazı bilgiler paylaştı. Bu bilgilere göre Japonya’da en çok satan 10 oyundan 8’i Switch için yayınlanmış olan yapımlar.

Ayrıca konsol satış rakamlarına baktığımızda da Switch’in PlayStation 4 ve Xbox One’a fark attığını görüyoruz.

Nintendo Switch, PS4’ü yakalamak üzere

Geçtiğimiz yıl Japonya’da Nintendo Switch 3.482.388 adet satarken, PlayStation 4 1.695.227, Xbox One ise 15.339 adet satabilmiş.

Toplam rakamlara baktığımızda ise Switch’ten 3 yıl önce satışa sunulan PS4’ün 7.552.090 adet sattığını görüyoruz. Nintendo Switch’in toplam satış rakamı ise 6.889.546. Yani aradaki 3 yıla rağmen Switch, PS4’ü yakalamış gibi görünüyor. Muhtemelen 2019’da Switch’in toplam satış rakamı, PlayStation 4’ü geride bırakacaktır. Bu da Nintendo için önemli bir başarı diyebiliriz.

Öte yandan en çok satan oyunun da PS4 için yayınlanan Monster Hunter World olduğunu belirtelim. Oyun bu platformda toplam 2.85 milyon kopya satmış. Bu oyunu 2.66 milyon kopya ile Super Smash Bros. Ultimate takip ediyor. Listedeki diğer oyunlar ise sırasıyla şu şekilde; Pokemon Let’s Go Pikachu, Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Party, Kirby Star Allies, Minecraft Switch Edition, CoD BO 4, Super Mario Odyssey.

Switch için yeni güncelleme