Nintendo Switch, Türkiye’de başarılı olabilir mi?

Nintendo Switch

#İŞBİRLİĞİ

Oyun sektörünün önemli isimlerinden biri olan Nintendo, seneler sonra Türkiye pazarına geri dönüş yapmaya karar verdi. Peki Nintendo Switch, Türkiye pazarında başarılı olabilecek mi? İşte detaylar.

Oyun sektörünün son bir kaç yılda önemli bir hacim kazandığı inkar edilemez. Bu pazardaki kar marjlarının hatırı sayılır derecede artması, pek çok dev ismi de bu sektöre yönlendirmiş durumda. Sinema sektöründen tanıdığımız pek çok isim, farklı oyun stüdyolarını bünyesine katarak, oyun pazarına dahil oldular.

Pazardaki oyuncu sayısının artması, rekabetin de üst perdeden seyretmesine zemin hazırladı. Bu rekabet hiç şüphesiz en çok konsol üreticileri ile oyun severlerin işine yaradı. Oyun severler daha zengin bir kütüphaneye kavuşurken, konsol üreticiler de servetine servet kattılar.

Peki tüm konsol üreticileri için aynı şeyi söylemek mümkün mü? Açık konuşmak gerekirse şimdiki nesilde Sony ve Nintendo için işler yolunda gidiyor diyebiliriz. Özellikle Nintendo, sonradan yaptığı atılımlarla önemli bir kitleye erişmeyi başarmıştı. Wii U ile hayal kırıklığı yaratan şirket Nintendo Switch ismi ile duyurduğu konsolu ile tekrardan yarışa dahil olmuştu. Şimdi ise Switch, Türkiye’de satışa çıkmak için gün sayıyor.


Yorumlar kapatıldı.