Xiaomi Mi Store Türkiye’ye geliyor mu?

xiaomi mi store

Akıllı telefon pazarının yükselen isimlerinden biri olan Xiaomi, Avrupa’daki faaliyetlerini hızlandırma çabasında. Çinli üretici İtalya ve Fransa’nın ardından yeni açacağı Mi Store için de adres verdi. İşte detaylar.

Avrupa’ya yeni bir Mi Store daha! Peki ya Türkiye?

Xiaomi, son dönemde en fazla konuşulan akıllı telefon üreticilerinin başında geliyor. Sektördeki rakiplerine nazaran çok daha uygun bir fiyat skalasına sahip olan Çinli üretici, global pazardaki payını da arttırmayı başarmış durumda.

Normal şartlarda Asya pazarından sonra ABD pazarına girmeyi düşünen Xiaomi, Trump hükümetinin Çinli akıllı telefon üreticilerine karşı uyguladığı yaptırımlar sonrası rotasını Avrupa’ya çevirme kararı almıştı. Kısa süre önce İtalya ve Fransa’da 2 yeni Mi Store açan Çinli üretici, hız kesmeden yoluna devam ediyor. Şimdilik oldukça kısıtlı bir bölgede faaliyet gösteren Xiaomi’nin Avrupa’da yeni bir Mi Store daha açacağı ortaya çıktı.

xiaomi mi store

Açılacak olan yeni Mi Store’un Avusturya’nın başkenti Viyana’da faaliyet göstereceği belirtildi. Görünen o ki Xiaomi, Avrupa’da hızlı bir şekilde yayılmaya devam edecek.

Gelelim bizi ilgilendiren asıl soruya. Xiaomi Türkiye pazarına ne zaman girecek? Hali hazırda ülkemizde Xiaomi modelleri satılıyor. Fakat bunları 3. parti ithalatçılar getirdiği için fiyat bazında biraz daha pahalı oluyorlar. Muhtemelen Çinli üretici direkt olarak Türkiye pazarına girdiğinde fiyatlar biraz daha düşecektir. Fakat “ne zaman” sorusunun yanıtı hala gizemini koruyor.

Xiaomi Mi 7’nin yeni görselleri ortaya çıktı