Xiaomi 64 MP’lik 4 kameralı telefonunu görücüye çıkardı

Son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan Xiaomi, model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Çinli üretici şimdi de 64MP’lik ana kameraya eşlik eden 4 kameralı bir model üzerinde çalışıyor.

Özellikle son birkaç yıldır Çinli üreticilerin akıllı telefon pazarına hakim olduklarını söyleyebiliriz. Pazarın geneline baktığımızda Apple ve Samsung haricindeki üreticilerin Çin kökenli olduğunu görüyoruz. Çinli olmayıp pazarda boy gösteren diğer üreticilerin payı ise kar – zarar terazisini anca dengeliyor.

Peki Çinli üreticilerin bu kadar başarılı olmalarının sırrı ne? Elbette agresif fiyat politikası. Örneğin Xiaomi, sıfır reklam politikasıyla dünyanın en çok telefon satan 4. şirketi olmayı başardı. Kar marjını düşük tutan Çinli üretici, sunduğu uygun fiyatlarla milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Nitekim ulaşmaya da devam ediyor.

Xiaomi model yelpazesini genişletiyor

Her geçen gün model yelpazesini biraz daha genişleten Çinli üretici, şu aralar 4 ana kameralı yeni telefonu üzerine çalışıyor. Şirketin önemli isimlerinden biri olan Lu Weibing, geçtiğimiz gün bu 4 kameralı telefona ait bir video yayınladı. Dilerseniz bahse konu videoya yukarıdan göz atabilirsiniz.

Videoda yer alan telefonda 64MP’lik bir ana kamera ve ona eşlik eden 3 kamerayı görüyoruz. Muhtemelen bu kameralar da geniş açı ve derinlik gibi aksiyonları yakalamak için yerleştirildiler.

Şimdilik bu model hakkında pek bir bilgi bulunmuyor. Muhtemelen Çinli üretici önümüzdeki günlerde konu hakkında daha kapsamlı araştırmalarda bulunacaktır.

Mate 20X 5G yoğun ilgi gördü