Uygun fiyatlı Oppo A5’in özellikleri kesinleşti

oppo

Gün geçmiyor ki Çinli akıllı telefon üreticileri yeni bir modelle daha karşımıza çıkmasınlar. Bu seferki telefon ise Oppo’dan geldi. Oppo A5 geçtiğimiz gün TENAA’da ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında zirveye oynamanın yolu, geniş bir model yelpazesine sahip olmaktan geçiyor. Elbette bu geniş model yelpazesinin, düşük bütçeli kullanıcılara da hitap etmesi lazım. Bu durumun az çok farkında olan Çinli üreticiler, neredeyse her ay yeni bir modelle kullanıcıların karşısına çıkıyorlar. Hiç olmadı, bölgesel olarak satışa sundukları bir modeli, farklı isim altında global olarak kullanıcıların beğenisine sunuyorlar. Aynı Oppo’nun Hindistan’da Realme 1 ismiyle satışa sunduğu modelini, global pazarda Oppo A5 ismiyle pazarlaması gibi. Oppo, Realme 1 modelini ufak güncellemelerle global pazara taşıyor.

Uygun fiyatlı Oppo A5 global pazara geliyor

Hatırlanacağı üzere Oppo, kısa bir süre önce Hindistan’a özel bir telefonu satışa sunmuştu. Realme 1 ismi ile raflardaki yerini alan bu cihaz, şimdi de ufak güncellemeler ile global pazar için geliyor.

Çin’in sertifikasyon kurumu TENAA’da yer alan bilgilere göre, Oppo Realme 1 modelini global pazarda A5 ismi ile satışa sunacak.

oppo a5

TENAA’dan sızdırılan rapora göre, Oppo A5 gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 450 yonga setinden alacak. Sistemini 3GB RAM ile destekleyen telefonun dahili depolama alanı ise 64GB olacak.

720 x 1520 piksel çözünürlüğünde 6.2 inçlik bir ekran ile gelecek olan telefon 4100 mAh kapasitesine sahip, ortalamanın üzerinde bir bataryadan beslenecek.

Arka tarafında 13MP + 2MP’lik çift kamera modülü bulunduran cihazın ön kamerası ise 8MP.

Önümüzdeki günlerde satışa sunulması beklenen telefonun çıkış fiyatının 300 doların altında olması bekleniyor.

Surface Phone projesi resmiyet kazandı