Mail uygulamaları maillerinizi okuyor!

Mail uygulamaları

Bugün 3. parti Mail uygulamaları hakkında ortaya ilginç bir iddia atıldı. Söylenenlere göre; 3. parti Mail uygulamaları sizin izniniz doğrultusunda maillerinizi okuyabiliyor. Peki, bu nasıl mümkün oluyor?

Yahoo, Gmail ve Yandex Mail gibi mail hizmetleri kendi uygulamalarını mobil cihazlar için çok önceden yayınlamıştı. Ancak uygulama entegrasyonu bulunmayan bu ana mail uygulamalarına alternatifler de geliştirilmişti. 3. parti mail uygulamaları olarak tanımlayabileceğimiz bu uygulamalar için bugün korkutan bir iddia ortaya atıldı.

Mail uygulamaları maillerinizi okuyor!

The Wall Street Journal’ın haberine göre; iOS için geliştirilen mail uygulamalarında büyük bir güvenlik ihlali bulunuyor. iOS’in uygulama mağazası App Store‘da yer alan bu tarz uygulamalar, kullanıcılara ilk etapta hizmet sözleşmesi sunuyor.

Bu sözleşmede uygulamaların maillerinizi okuma iznine sahip olacağı ibaresi yer alıyor. Genelde okumadan kabul edilen sözleşmeler sonucu ortaya çıkan bu güvenlik açığı tamamen yasalara uygun bir şekilde ortaya çıkıyor. Yani siz sözleşmeyi kabul ederek, kendi rızanız doğrultusunda maillerinizin yasal okunmasını sağlıyorsunuz.

Mail uygulamaları

Gmail artık daha zeki!

Uygulama geliştiricileri bu yöntemi uygulamalarını daha iyi geliştirebilmek için kullandıklarını belirtiyor. Eğer gizliliğinize önem veriyorsanız, mobil cihazlarınızda Gmail, Outlook, Yandex ve Yahoo‘nun ana uygulamalarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.