Apple iPhone 15 mini konusunda hala kararsız

iphone 14

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın iPhone 14 serisi ile rafa kaldırılan Mini modelinin yeniden hayat bulup bulmayacağı belirsizliğini koruyor.

Apple iPhone 15 mini konusunda hala kararsız. Apple, Eylül ayında yeni iPhone serisi olan iPhone 14’ü tanıttığını, tüm akıllı telefon meraklılarını bir sürpriz bekliyordu. Aslında uzun bir süre önce sızıntılarda bahsedilen bir konunun gerçeğe dönüşmesi de denilebilirdi buna. Öyle ki Amerikalı teknoloji devi, bir süredir aralıksız satışa sunduğu Mini modelini, satış beklentilerini karşılayamaması nedeniyle rafa kaldırmış onun yerine yeniden Plus modelini satışa sunmuştu.

Samsung ve iPhone

Açıkçası Apple’ın bu hamleyi yaparken beklentisi, iPhone 14 Plus’ın oldukça iyi bir satış performansı göstermesi ve Mini’nin kaldırılmasının ne kadar doğru bir hamle olduğunun kanıtlanmasıydı.

iPhone 14 Plus

Apple iPhone 15 mini konusunda hala kararsız

Ancak gerçekler beklentilerin çok ötesinde kaldı ve iPhone 14 Plus, bırakın Mini’yi geçmeyi, tüm zamanların en kötü satış hasılatı yapan iPhone modellerinden biri haline geldi. Tabi bu gelişmenin arkasından Mini söylentileri yeniden ortaya atıldı ve birçok kaynak iPhone 15 ile birlikte yeniden Mini modellerini göreceğimizi söylemeye başladı.

iPhone 14 Max

Ancak bugün Apple’a yakınlığıyla bilinen bir internet sitesi tarafından paylaşılan bilgiye göre, Apple’ın Mini modelini geri getirmek gibi bir niyeti bulunmuyor. Bir diğer ifade ile iPhone 15 serisi ile birlikte bir kez daha küçük bir iPhone modeli satın alabileceğini düşünenler, maalesef bu beklentilerini gerçeğe dönüştüremeyecekler. Öte yandan bu gelişmeye rağmen hala Plus modelinin akıbetinin belli olmadığı ve bu telefonun Mini geri dönmese bile iPhone 15 serisinde yer alamayacağı konuşulmaya devam ediliyor.

Acer Nitro 5 : Kusursuz bir oyun deneyimi için