Üniversitelerin yeni konavirüs tedbirleri bakın hangileri olacak

Üniversitelerin yeni koronavirüs tedbirleri

Üniversitelerin yeni koronavirüs tedbirleri açıklandı. Tüm bu tedbirler elbette kural olarak geçmiyor. Bunun yerine öneri niteliğinde paylaşım yapıldı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.

Bugünlerde açıklanan üniversitelerin yeni koronavirüs tedbirleri aslında sistemin sıkı olacağını gösteriyor. Yeni eğitim ve öğretim döneminin resmi olarak başlamasından hemen önce birçok tavsiye paylaşıldı. Bu tavsiyelere uyulması halinde Covid-19 salgınının yayılım hızının azalacağı tahmin ediliyor.

Özellikle son dönemlerde üniversiteler ve diğer okullar koronavirüsün yayılım alanı olarak nitelendirildi. Öğrenciler ise uzun süredir uzaktan eğitim almanın verdiği bıkkınlık ile yeni döneme başladı. Yetkililer özellikle üniversitelerde uyulması gereken bazı kurallar açıkladı. Bu kurallardan ilki derslerin blok yapılmaması gerektiğiydi.

Üniversitelerin yeni koronavirüs tedbirleri koruma amaçlı olacak

Açıklanan yeni tedbirlere göre akademisyenlerin yüksek sesle konuşmamaları öneriliyor. Yüksek sesle veya bağırarak konuşmak 2,5 metre daha fazla damlacık yayılımına neden oluyor. Bu durum aynı zamanda virüsün çok daha geniş bir alana yayılmasına neden oluyor.

Üniversitelerin yeni koronavirüs tedbirleri

PCR testleri akademisyenler için de geçerli olacak. Üniversitelerde hem akademisyenler hem de öğrenciler eğer aşı olduklarını göstermezlerse düzenli olarak PCR testi uygulanacak. Mutlaka en fazla 72 saat önceden yapılmış PCR testi talep edilecek. Böylece kampüslerde Covid-19 yayılımı engellenmek isteniyor. Üniversitelerin yeni koronavirüs tedbirleri sadece bunlarla sınırlı değil.

Üniversite kontenjanları boş kaldı: Bir ilk yaşanıyor

Tüm bunlara ek olarak laboratuvar gibi ortamlar için bazı uyarılar yer aldı. Laboratuvarlarda gerçekleştirilecek dersler için az öğrenci tavsiyesinde bulundular. Ayrıca sınıf genelinin gruplara ayrılması önerildi. Peki siz tüm bu tavsiyeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden konu ile ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.