Uncharted PC’de oynanabiliyor!

Uncharted PC

PlayStation’ın özel oyunu Uncharted şimdi PC’ye geldi. PlayStation 3 emülatörünün son güncellemesi ile artık Uncharted PC’de 4K çözünürlükte oynanabiliyor.

Naughty Dog tarafından PlayStation 3 için özel olarak geliştirilen Uncharted, PlayStation 4 ile seriye son noktayı koymuştu. Tüm PlayStation Exclusive oyununda olduğu gibi Uncharted da maalesef ki PC platformuna gelmemişti. Ancak PlayStation 3 emülatörü olan RPCS3 sayesinde Uncharted PC üzerinde oynanabiliyor.

Uncharted PC’de 4K çözünürlükte!

Reznoire isimli YouTube kanalı geçtiğimiz günlerde ilk Uncharted oyununun RPCS3 üzerinde sorunsuz bir şekilde çalıştırabildiğine dair video paylaştı. PlayStation 3 sürümünü açmayı başabilen Reznoire, oyunu 4K çözünülükte açabiliyor.

Oynanabilirlik açısından 4K çözünürlükte 30 FPS‘i bile zor gören Uncharted’ın, şimdilik yolun başında olduğu söyleniyor. İlerleyen günlerde gelecek olan güncellemeler ile Uncharted PC’de 60 FPS‘te çalışabilir.

The Last of Us çok yakında PC’ye geliyor!

Daha önce de yine PlayStation’ın özel oyunu olan The Last of Us‘ı PC’de çalıştırmayı başaran ekip, henüz %100 stabil bir deneyim sunamayı başaramıyor. Eğer bu tip PlayStation 3’ün özel oyunlarını oynamak istiyorsanız, emülatör yerine direkt konsolu satın almak daha mantıklı bir seçim olacaktır.

PlayStation 3, mimarisi ile çıktığı zamandan beri oyun geliştirmesi zor bir platform olmuştu. Bu yüzden PC’de PlayStation 3 oyunlarını sorunsuz oynamak uzun süre mümkün olmayacak.

Son olarak Uncharted‘ı PC’de oynatabilmeniz için minimumda Intel Core i5 7600K işlemci ve Nvidia GTX 1080 ekran kartına sahip olmanız gerektiğini belirtelim. Bu donanımı kurmak ve eziyet çekmek yerine PS3 almak daha mantıklı gibi görünüyor.