Ultrabook ve Tablet Dünyası, Sony VAIO Tap 11

Teknoloji dünyasında ki rekabette her kategoride aldı başını gitti. Biliyorsunuz ki artık her geçen zamanda eskiyen bir teknoloji var. Bu eskiyen teknolojilerin yaşamsal ömrünü uzatmak için, teknoloji devleri sürekli bir yenilik içerisindeler. Bu eskiyecek teknolojilerin yaşamsal ömrüne eklentiler yapma işleminden birisini, Sony VAIO Tap 11 ultrabook teknolojisiyle yaptı.

Şunu söylemeye çalışıyorum. Tablet bilgisayarların çıkmasıyla PC dünyasında bir gerileme meydana geldi. Bu gerilemeden sebep, teknoloji devleri, PC satışlarında ki gelirlerini hedefledikleri şekilde gerçekleştiremediler. ICD uluslar arası firması da, bu durumu yaptığı anketlerle açıklamıştı. Anketler PC dünyasının gerileceğini, tablet bilgisayarların atağa kalkacağını söylüyordu. Şimdi aklınıza gelebilir, ha PC ha Tablet bilgisayar teknolojisi… İkisini de, üreten ve pazarlayan firmalar aynı değil mi? Yani PC cihazını yapan da aynı firma, tablet bilgisayarı da yapan aynı firma…

2013091212184143885

Teknoloji dünyasında ki değişimlerden nasıl etkileniyorlar? Haklısınız tabi ki de, ama şu şekilde sizlere anlatalım. Mesela, Sony için tablet dünyasında ki yerini sağlamlaştırma ne kadar önemliyse, ultrabook teknolojik yeniliklerinde ki yeri de bir o kadar önemlidir. Yani PC tam anlamıyla teknoloji dünyasında ki yerini bırakmadan, teknoloji üreten devler için geliştirilmeye tabi tutulması gereken bir ürün oluyor. Böylece her geçen zamanda daha fazla yenilik, daha fazla eskiyen bir teknolojiye gebe oluyor.

Kısaca Sony VAIO Tap 11 ultrabook cihazından da bahsedelim. Yeni bir ürün ama henüz piyasaya sürülmedi. Kısa zaman sonra raflarda ki gösterişli yerini alır. VAIO serisinin değişmez bir özelliği lüks olmalarıdır. Her yeni bir ürün, daha güzel bir tasarımla geliyor. Bu tasarım içinde mükemmel diyebiliriz. Ayrıca güzel bir özellikle geliyor. Güç tasarrufu konusunda kendisinden baya bahsettirecek gibi. Bir diğer özelliğine kısaca değinirsek, yeni nesil Intel atom işlemcisiyle, hızına hız katmış bir şekilde sizlere hem laptop hem de tablet bilgisayar deneyimi yaşatmaya geliyor. Intel Core İ5 işlemcisine sahip sürümü sayesinde bir çok ağır programları rahatlıkla bilgisayarınızda çalıştırabileceksiniz. Profesyonellere seslenen bu model kısa zamanda piyasaya sunulacak ve sevenleriyle buluşacaktır.