Apple, Vision Pro’nun Maliyetini Düşürmeyi Kafaya Koydu

vision pro 3

Dedikodularda Apple’ın Vision Pro maliyetini azaltmak için çeşitli çözümler üzerine çalıştığı ifade edilmişti. Güney Kore medyasında çıkan taze bir haber firmanın OLED panelde değişikliğe gittiğini belirtiyor.

Kore medyasından tanıdık bir isim olan The Elec, Apple’ın Vision Pro‘da üretim maliyetini düşürmek için ucuz OLED teknolojisine geçtiğini belirtti. Yeni panel Apple’ın daha önce 100 milyon dolarlık yatırımla desteklediği Japan Display Inc (JDI) tarafından üretiliyor. The Elec’e göre JDI kısa süre önce Apple’a karma gerçeklik gözlüğü için tasarlanan cam tabanlı OLED panel örneğini de teslim etti.

Normalde karma gerçeklik gözlüğünde cam tabanlı OLED yerine silikon panel kullanılıyor. Silikon tabaka daha küçük piksellere izin veriyor ve daha yüksek çözünürlük sağlıyor. Bunun karşılığında maliyeti de yüksek. Bir türlü ismi verilmeyen kaynaklar cam tabanlı panelin 1500 ppi’ya sahip olduğunu söyledi. Ancak Vision Pro’daki ekranlar ise 3391 ppi. Verdiğimiz bu sayıların Apple tarafından açıklanmadığını ve resmi olmadığını da belirtelim.

Apple Vision Pro

Vision Pro 2’nin daha uygun olması bekleniyor, hatta piyasada olan orijinal modelin yarı fiyatında olacağına yönelik rivayetler var. Ayrıca ucuz bir gözlük modelinden de söz ediliyor. Bazı rivayetlerde ucuz gözlüğün 2025’te satışa sunulacağı ifade ediliyor. Fakat cihazın Vision Pro 2’le birlikte en erken 2026’da çıkacağına yönelik dedikodular da var. Ortada karışık söylentileri göz önüne alırsak bir yorumda bulunmamız çok zor.

Analist Ming-Chi Kuo da teknoloji devinin 2027 yılına kadar önemli yenilikler içeren karma gerçeklik gözlüğü çıkarmayacağını iddia etti.

Samsung Galaxy A16 5G İşte Böyle Görünüyor