Ucuz Tesla satışı yapılacak mı? Gözler Elon Musk’ta

Elon Musk yeni Tesla hamlesinde bulundu

Ucuz Tesla satışı büyük bir merak konusu oldu. Kullanıcılar bu tür araçlar ile birlikte Tesla kullanımının yaygınlaşması ihtimaline vurgu yapıyor. Peki gerçekten de ucuz bir Tesla araç mümkün mü?

Ucuz Tesla satışı en fazla merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Elektrikli araçların yaygınlaşması için fiyatlarının az bile olsa düşmesi gerekiyor. Şu anki fiyatlarla birçok kullanıcı elektrikli araçlar noktasında biraz daha geri planda kalıyor. Tesla burada kilit bir noktada.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticileri içerisinde yer alan Tesla, büyük bir beğeniye sahip. Şirket şu anda 4 tane modeli ile piyasada güçlü bir şekilde yer alıyor. Dev otomotiv firmaları ile rekabet eden Tesla, batarya özellikleri ve bazı ek teknolojiler ile fazlasıyla beğeniliyor. Ancak fiyatı bakımından sürekli eleştiri alıyor.

Ucuz Tesla satışı hayal kırıklığı yarattı

Elektrikli otomotiv devinin uygun fiyatlı bir Tesla modeli piyasaya sunması için yeni bir proje tasarlaması gerekiyor. Bir programa katılan CEO Elon Musk, son derece önemli detaylara yer verdi. Kendisi şimdilik 25 bin dolarlık bir Tesla aracı üretmeyeceklerini söyledi.

Ucuz Tesla satışı

Elektrikli otomotiv devi çok fazla projeye sahip. Henüz mevcut projelerini bile bitiremediği için yeni projelere başlayamıyor. Elon Musk tamamen otonom sürüşün gelmesi ile birlikte otomobil nakliye maliyetlerinin yaklaşık olarak 5 kat azalma ihtimali olduğunu söyledi. Böylece fiyatlarda bir miktar gerileme sağlanabilir.

Tesla’da Apple CarPlay çalıştırıldı: Geliştiriciler devrede

Tüm bunlara ek olarak Elon musk gelecek hakkında konuştu. Özellikle otonom taksilerin yaygınlaşması ile birlikte insanların uygun fiyatlı bir otomobile ihtiyaç duymayacağını belirtti. Şimdilik Tesla Semi ve CyberTruck gibi modeller bile üretilemiyor. Yani ucuz bir Tesla aracı görmek için çok daha uzun bir süre beklemek gerekiyor.