Uçan motosiklet prototipi tanıtıldı

P2 Speeder 3

JetPack Aviation adlı şirket, bir süredir üzerinde çalıştığı uçan motosiklet projesi P2 Speeder’ın çalışan, tam boyutlu prototipini sergiledi.

Kısa süre öncesine kadar sadece bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz pek çok teknoloji, bugün artık gerçeğe dönüşmenin eşiğinde. Bugün birden fazla şirket uçan taksi projelerini test ediyor ve önümüzdeki birkaç yıl içinde bu uçan araçları büyük şehirlerde toplu taşıma için kullanmayı planlıyor. Uçan araçlarla seyahat etmemize beş kala, çılgın bir proje daha hayata geçirliyor. JetPack Aviation adlı şirket, P2 Speeder adını taşıyan uçan motosikletinin prototipini tanıttı.

JetPack Aviation’ın Air Utility Vehicle (AUV) olarak kategorize ettiği bu taşıt, sekiz jet motorundan güç alıyor. P2 Speeder, JetPack Aviation çatısı altında çalışan Mayman Aerospace tarafından geliştirilen üçüncü uçan motosiklet prototipi.

uçan motosiklet

Bugüne kadar sadece konsept tasarımlarını gördüğümüz aracın çalışan, tam boyutlu bir prototipinin sergilenmiş olması, JetPack Aviation’ın bu çılgın projesini hayata geçirmeye yaklaştığını gösteriyor. Şirket, aracın son halinin yaklaşık 450 kilogram taşıyabileceğini ve saatte 800 km hıza ulaşarak tek seferde 643 kilometre yol kat edebileceğini söylüyor. Tabii öncelikle Federal Havacılık İdaresi’nden gerekli izinlerin alınması gerekiyor. JetPack Aviation, gerekli izinleri almak için FHİ ile görüşmelere başladıklarını açıkladı.

Şirketin en büyük yatırımcılarından biri daha önce SpaceX ve Tesla’ya da yatırım yapan Tim Draper. Draper, bu uçan motosikletin büyük etki yaratacağına inanıyor. Bunun bugüne kadar gördüğü en heyecan verici yeni teknolojilerden biri olduğunu söylüyor.

JetPack Aviation uzaktan kumanda edilecek ilk test uçuşlarına bu yılın sonuna kadar başlamayı planlıyor. Yıl bitmeden pilotlu uçuşlara da geçileceği umuluyor.

vivo telefonları için 200W hızlı şarj özelliği geliştirdi