Google kurucusunun uçan taksi şirketi kapanıyor

Kitty Hawk uçan taksi

Google’ın kurucularından Larry Page’in uçan taksi şirketi Kitty Hawk, 10 yıldır üzerinde çalıştığı projelerden karşılık alamadığı için kapanıyor.

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz ya da yıllarca hayal ettiğimiz halleriyle olmasa bile uçan araçlar çok yakında hayatımıza girecek gibi görünüyor. Bugün birden fazla şirket uçan taksi projeleri üzerinde çalışıyor ve önümüzdeki birkaç yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyor. Uçan taksi projelerinin bazılarında ilk uçuşlar başarıyla yapılmış durumda. Bu alana yatırım yapan bazı şirketler, önümüzdeki birkaç yıl içinde bu yatırımın karşılığını almaya başlayacak gibi görünüyor.

Ancak uçan taksi projesine yatırım yapan şirketlerin hepsi için işlerin yolunda gittiğini söylemek pek mümkün değil. Bu girişimde beklediğini bulamayıp havlu atmak zorunda kalan şirketler de oluyor. Bunun son örneği ise Kitty Hawk.

kitty hawk ucan taksi 2

Google’ın kurucularından Larry Page’in arkasında olduğu uçan taksi şirketi Kitty Hawk, bu alanda aradığını bulamadığı için kapanıyor. Oysa Kitty Hawk uçan araba projesi üzerinde çalışmaya 10 yıl önce başlayarak bu alana pek çok rakibinden önce girmişti.

Kitty Hawk, resmi LinkedIn sayfası üzerinden yaptığı açıklamada operasyonlarını durduracaklarını duyururken, bundan sonra nasıl bir yol izleneceği konusunda detaylar üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Hatırlarsanız şirket yaklaşık bir yıl önce Flyer adlı uçan aracın gelişimini durdurmuş, şirketin CEO’su Sebastian Thrun, o dönem yaptığı açıklamada bu projeyi kârlı bir işe dönüştürmek için bir yol bulamadıklarını söylemişti. Şirketin kapanma kararının arkasındaki sebebin de bu olduğu düşünülüyor. Şirket uçan araçlarının teknolojik gelişimi konusunda istediği gibi yol alıyor olsa da bu araçlar için yapılan yatırımı karşılayacak bir kullanım alanı bulmakta sıkıntı yaşadı. Görünen o ki günün sonunda Kitty Hawk’in kaderini tayin eden de bu oldu.

FIFA 23’ten Ted Lasso sürprizi