Türkiye’nin ilk uçan arabası üretilecek

Japonlar uçan arabalar

Herkesin duyunca şaşırdığı Türkiye’nin ilk uçan arabası ilginç haberlerle gündeme geldi. Dünya ülkelerindeki birçok şirket uçan arabalar için düğmeye basmıştı. Türkiye ise bundan geri kalmamak için yeni bir teknoloji denemeye çalıştı.

Özellikle de otomotiv yedek parça alanında hatırı sayılır bir yere sahip olan Türkiye, uçan arabalar konusunda biraz geride kalabilir. Dünya genelinde ilk prototipleri ortaya çıkan uçan araçlar, henüz tam bir tasarıma kavuşmuş değil. Türkiye’nin yapmak istediği uçan araba da net bir tasarımla gelmiyor.

Türkiye’nin ilk uçan arabası CEZERİ

Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda bu uçan arabanın ilk denemesinin yapılabileceği söylendi.

ucan arac

Görsele göre bazı kullanıcılar bunun daha çok dev bir drone olduğunu da söyledi. Şu an için üretilen veya tasarlanan birçok uçan araba dev bir drone şeklinde. Sürücüsüz olarak da kullanılabilen bu araçlar, uzaktan kumanda edilebilecek. Gerekli tüm yazılımsal ve donanımsal ekipmanların bir ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Peki sizce de Türkiye’nin üreteceği ilk uçan arabanın tasarımı tatmin edici mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Airspeeder uçan araba ile yarış düzenleyecek!