Uçan motosikletler kazaya karıştı! İlk denemede başarısızlık

Uçan motosikletler kazaya karıştı yeni

Moskova merkezli Hoversurf isimli bir firma tarafından geliştirilen uçan motosikletler kazaya karıştı. Birçok aracın uçan modelinin ortaya çıkması ile birlikte kazalar arttı.

Genellikle bilim kurgu filmlerinde yer alan uçan motosikletler kazaya karıştı. Özellikle de pervane sistemlerini kullanan şirketler, çok rahat bir şekilde uçuş faaliyetleri gerçekleştirebiliyor. Eğer bunların sadece bireyler tarafından alındığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Devletler ve kurumsal firmalar bu tür ürünlere çok geniş yer vermeye başlıyor. Moskova merkezli Hoversurf daha şimdiden birçok ülke ile anlaşma yapmaya başladı bile. Yaşadığı kazaları saymazsak, şanslı bir şirket olduğunu söyleyebiliriz.

Uçan araçlarda güvenlik önlemleri hayat kurtarıyor

En dikkat çeken yerler arasında bulunan Dubai, daha şimdiden uçan araçlarla konuşulmaya başlandı. Buradaki yönetim, polislerin uçabilen motosiklet modelleri kullanabilmesi için Rusya merkezli bir şirketle anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre Dubai yönetimi yüklü bir sevkiyat gerçekleştirecekti. Ancak hiç beklenmeyen bir anda kaza meydana geldi.

Uçan motosikletler kazaya karıştı

Bu aracın neden kaza yaptığını anlamak için öncelikle işleyişine bir göz atmak gerekiyor. Firma tarafından üretilen bu yeni nesil model, tamamen pervaneler üzerine kurulu. Pervanelerin hızlı bir şekilde çalışması sayesinde, yerden havalanan ve istenilen her yere giden bu araçlar son derece kullanışlı ancak pervaneler pilota çok yakın olduğu için ona zarar verebilecek potansiyele sahip. Şirket bu konuda defalarca uyarılmasına rağmen önlem almadı.

Koronavirüs tablosu Amerika’da giderek kötüleşiyor

Gerekli kontrollerin Rusya’da sağlaması şirkete büyük bir güven vermişti ve herhangi bir kaza yaşanmamıştı. Ancak bildiğiniz üzere Rusya ve Dubai sıcaklık açısından son derece farklı yerler. Termometre sorunu nedeniyle uçan bu araç dayanamadı ve ani bir şekilde düşüş yaşadı. Gerekli önlemler alındığı için neyseki pilota herhangi bir zarar gelmedi. Sizce bu tür motosiklet modelleri için henüz çok mu erken? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.