Uçan daire tasarımlı uçan araçlara hazır mısınız?

ucan daire

Çin’de gerçekleştirilen bir etkinlik kapsamında tanıtılan yeni bir uçan araç prototipi, görenleri hayretler içerisinde bıraktı.

Uçan daire tasarımlı uçan araçlara hazır mısınız? Şenzen Yetenek Parkı’nda, dünyanın ilk insanlı uçan daire olarak anılan araç ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Tamamen Çin’in Şenzen şehrinde geliştirilen bu ilginç hava taşıtı, birçok izleyicinin ilgisini üzerine çekti.

Beklentilerle dolu bu etkinlik, dikey kalkış ve iniş yeteneğine sahip bir uçak sundu, bu uçak bilim kurgu filmleri ve televizyon serilerinde tasvir edilen ikonik uçan dairelere hayret verici bir şekilde benziyordu. Bu hava aracının önemli bir özelliği, içinde bulunanların çevrelerine benzersiz bir panoramik görüş sunan şeffaf bir yarımküreye sahip olmasıydı.

ucan daire

Sadece 15 dakikalık bir uçuş süresi ile 200 metreye kadar çıkabilen ve maksimum 50 kilometre/saat hızında uçabilen bu dikkat çekici hava aracı, hava performansında yeni standartlar belirliyor. Otomatik ve manuel sürüş modları arasında sorunsuz geçiş yapabilme yeteneği de sağlayarak pilotlara üstün kontrol ve uyumluluk sunuyor.

Hyundai uçan arabalar

Uçan daire tasarımlı uçan araçlara hazır mısınız?

Bu araç, altı delikli bir hava kanalına ve 12 pervaneli motorun karmaşık bir konfigürasyonuna sahip. Bu yapısı, güç kaynağı, motor işleyişi ve uçuş kontrolü açısından olağanüstü bir üçlü güvenlik yedeklemesi seviyesine ulaşıyor. Bu yenilikçi tasarım, eşsiz bir güvenilirlik sunuyor ve olası riskleri minimuma indiriyor.

Aracın olağanüstü güvenlik özelliklerini tamamlayan benzersiz dış özellikleri, su yüzeylerinde rahatça hareket edebilmesini ve su üzerinde sorunsuz bir şekilde kalkış ve iniş yapabilmesini sağlıyor.

Uçan taksiler gerçek oluyor

Bu elektrikle çalışan dikey insanlı uçan daire, Şenzen UFO Teknolojisi AŞ tarafından geliştirildi. Şirket, bu teknoloji için küresel bir patent hakkına sahip. Bu uçan dairenin öncü gelişimini, Beihang Üniversitesi ve Northwestern Polytechnical Üniversitesi’nden gelen son derece yetenekli bir araştırma ve geliştirme ekibi yönetti. Üç yıl süren bitmek tükenmek bilmez çabaları, bu yenilikçi ürünün yaratılmasıyla sonuçlandı.

Şu an için, hava aracının başlıca uygulama alanları turizm ve reklamcılıktır. Ancak, gelecekteki potansiyeli hâlâ keşfedilmemiş bir alan olarak duruyor. Uçan daire tasarımlı uçan araçlara hazır mısınız?

Diablo 4 yaması yayınlandı! İşte yenilikler