Instagram, kendi AI sohbet robotunu sunuyor

Instagram CEO'su Adam Mosseri Özür diledi

Yapay zeka sohbet robotlarının her yerde ortaya çıktığını görüyoruz ve çok yakında Instagram uygulaması da kendi versiyonunu sunabilir. İşte tüm detaylar.

Alessandro Paluzzi, platformun boru hattında bir AI aracısı olduğunu iddia ediyor. Paylaştığı ekran görüntülerine göre Instagam chatbot, soruları yanıtlayabilecek ve tavsiyelerde bulunabilecek. Aralarından seçim yapabileceğiniz en fazla 30 kişiliğe sahip olabileceksiniz. Chatbot, mesaj yazmayı zor bulanlara yardım edebilecek. Görünüşe göre birisiyle yaptığınız bir sohbete @-bahsederek chatbot’u da dahil edebileceksiniz.

Instagram, kendi AI sohbet robotunu sunuyor

Instagram’ın bu özelliği tam olarak ne zaman sunacağını söylemek için henüz çok erken, ancak ateşsiz duman olmaz. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Şubat ayında şirketin Instagram, Messenger ve WhatsApp için “AI karakterleri” üzerinde çalışan bir ekibi olduğunu söylemişti. Paluzzi’nin sızdırdığı haberlerin gerçekleşmesi ile ilgili güzel bir geçmişi var. Meta AI haberlerini duyurmadan sadece birkaç hafta önce Instagram’da ücretli bir doğrulama sistemini sunmuştu. Artık yapay zeka hayatımızın her alanına girmiş durumda.

Hal böyle olunca da her uygulamanın kendi AI chatbot’unu sunması oldukça olası. Bu chatbotlar daha iyi sohbet etmenizi ve diyaloglarınızı geliştirmenizi sağlayacak. Bu kapsamda çok daha fazlası da uygulamalar tarafından sunulabilir. LInkedin gibi her platform kendi AI versiyonunu sundu ve bu da kullanıcıların platformu çok daha iyi deneyimlemesine yardımcı oluyor desek çok da yanlış olmaz.

Meta Gözetim Kurulu, şirketin daha iyiye doğru gittiğini söylüyor