Apple, yeni bir AR şirketini satın aldı

Apple, yeni bir AR şirketini satın aldı

Apple AR girişimi Mira’yı satın aldı. Los Angeles merkezli şirket, Super Nintendo World’ün Mario Kart sürüşü için AR kulaklıkları yapıyor ve ABD Hava Kuvvetleri ve Donanması ile sözleşmeleri var. İşte tüm detaylar.

Apple, Pazartesi günü WWDC 2023 açılış konuşmasında uzun süredir söylentilere konu olan AR kulaklığı Vision Pro’yu nihayet ortaya çıkardı. Şimdi ise AR tarafında ciddi yatırımlar devam ediyor. The Verge, Mira CEO’su Ben Taft’ın özel Instagram hesabındaki gönderiler aracılığıyla satın alımın doğrulandığını duyurdu. Apple’ın da haberleri doğruladığı aktarılıyor. Apple’ın girişim için ne kadar ödediği veya şirketle planlarının ne olduğu henüz belli değil. Verge ayrıca Apple’ın Mira’nın en az 11 çalışanını bünyesine kattığını ve eski tasarım şefi Jony Ive’nin bir zamanlar girişime danışmanlık yaptığını bildiriyor.

Apple, yeni bir AR şirketini satın aldı

Mira’nın Hava Kuvvetleri sözleşmesinin, şirketin Kuzey Kaliforniya’daki Travis Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki pilotlar için artırılmış ekipman talimatlarını görüntülemelerine olanak tanıyan Prism Pro kulaklığını tedarik etmeyi içerdiği bildiriliyor. Bu arada, Nintendo World için üretilen AR cihazı, oyundaki sürüş  deneyimini klasik yarış oyununun içindeymişsiniz gibi hissettirmek için oyundaki sanal karakterleri ve animasyonları canlandırıyor. Şirketin AR çalışmaları üzerinde yoğunlaşacağı kesin. AR gözlükler ve çok daha fazlası şirket tarafından sunulacak. AR her alanda hayatımıza girdiği için teknoloji devlerinin bu alanda yoğunlaşması da oldukça söz konusu.

Meta Gözetim Kurulu, şirketin daha iyiye doğru gittiğini söylüyor